You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Top Image
Interviu cu Porcus (Ro Dream Team) (23/11/2010 14:44)

Dupa cum se stie , Porcus , manager al echipei "Ro Dream Team" castigator al trofeului Uefa Champions League de 2 ori a onorat iesenii cu o vizita. Intalnirea a avut loc intr-un club din Iasi unde am vorbit despre managerleague,fotbal si multe alte subiecte ce nu tin de acest joc. Am reusit sa ne cunoastem , sa ne impartasim mici secrete , sa jucam un biliard (Porcus cu Brag mai mult). A fost o intalnire frumoasa , in care am incercat sa scoatem cat mai multe lucruri de la Porcus. Nu prea a intrat in joc , dar a acceptat sa raspunda la cateva intrebari:


1. Care este "secretul" lui temujin?

Raspuns: Credeam ca v-ati obisnuit cu temujin, si ca marele lui secret nu e decat un ....mare fas. Daca avea un secret se vedea in primul rand in echipa lui, ori la ce jucatori are si cum ii creste, ii mai trebuie 20 sez sa ajunga in d1)
2. Ce analizezi la un adversar?

Raspuns:  Pai la un adversar de obicei nu analizez mare lucru. Sunt maxim 5-6 adversari/sezon pe care ii analizez, iar din acestia cu 3-4 ma intalnesc cam in fiecare sezon(campionat sau CL) si asta inseamna sa le urmaresc prestatiile de-a lungul sezoanelor. Sa ma analizeze adversarii mei pe mine, nu eu pe ei)
3. De ce mai joci ML?

Raspuns:  Pai nu o sa mai joc prea mult ML, joc pana mi se retrage actuala generatie de jucatori apoi voi face o binemeritata pauza dupa 3 ani de ML. Dar trebuie sa mai iau cateva trofee pana atunci
4.Cat de mult il vrei pe Alex22thebest OUT?

Raspuns: Nu am nimic cu Alex in prezent, asta chiar daca am avut ceva divergente de-a lungul timpului, ba chiar imi este simpatic; daca este omul patimas pentru ML si pune totul la suflet nu trebuie sa il privim ca pe un anormal!

5. Cu ce ai ramas dupa 30 sez in ML?

Raspuns: Am ramas in primul rand cu prieteni(comunitatea romaneasca este una fantastica!) si amintiri. Acel tricou, doua cupe si niste diplome nu inseamna nimic fata de satisfactia de a merge prin diferite locuri din tara si a avea aproape oameni cu care am vorbit doar prin mesaje sau pe chat. ML a fost si este pt mine un joc ca oricare altul in care doar incerc sa fiu cel mai bun.

6. Pe ce te bazezi cand faci tactica?

Raspuns: Ma bazez pe jucatorii din echipa mea si pe felul cum stiu ca joaca ei, prea putin mai trag cu ochiul si la adversar.

7.Ce urmaresti la un jucator inainte de al cumpara?

Raspuns: Ce urmareste toata lumea: nr de stele, calitatea, pretul si ceea ce am spus in particular tuturor celor care au venit la ultimele intalniri cu managerii.

8. Mai vii in Iasi?

Raspuns:  pai sper sa se mai iveasca vreo ocazia sa pot veni. Totusi niciodata nu stim pe unde ne poarta viata.

9.Un sfat pentru incepatori?

Raspuns:  A, sa nu mai deschida topicuri aiurea decat dupa ce au citit toata aceasta documentatie:

TUTORIAL
MANUAL
BLOG DOREL
INTREBARI FRECVENTE
TRANSFER TUTORIAL

 

10. Ce te pasioneaza in afara de ML?


Raspuns: Pescuitul,fotbalul , jocurile pe calculator,natura , nevasta(suntem inca la inceput si e de inteles), tot ce inseamna stiinta si mai ales cele exacte(matematica, fizica).

 

Poze de la intalnire: http://www.megaupload.com/?d=42QSUNCW (aici gasiti o arhiva cu toate pozele facute de catre Porcus in Iasi) !

 

Read the full entry
Regulamentul jocului !!!! (23/04/2010 15:31)

1: Acest document defineşte relaţia dintre end-user, user, şi furnizorul materialului Fifth Season AS (FS), pentru serviciul numit ManagerLeague(ML).

2: FS deţine toate datele depozitate în serverele sale şi poate, oricând, să schimbe sau să şteargă aceste date.

(-Aceste părţi reprezintă termeni legali pentru a fi siguri că putem rula jocul şi face schimbările necesare, şi nu reflectă regulile din joc. Însă ne dă posibilitatea să ştergem un cont care încalcă regulile jocului.)

3: Utilizatorul este responsabil pentru toate acţiunile comise cu ajutorul contului de utilizator, şi nu poate folosi un limbaj vulgar, nume vulgare sau să deranjeze alţi jucători folosind mesajele din forum sau alte forme de comunicare. Orice fel de spam şi mesaje repetate reprezintă o încălcare a acestui angajament. Ce este considerat rău sau vulgar este la discreţia celor de la FS, staff-ul FS, sau voluntari aleşi care să se ocupe de o astfel de analiză. În anumite părţi ale ManagerLeague, sau la alte site-uri afiliate site-ului ML, utilizatorul poate upload-a fotografii sau alt material. Dacă orice material ce este upload-at este considerat necorespunzător pentru orice alt utilizator, imediat contul responsabil va fi închis şi şters.

(-Această parte îţi spune că doar tu eşti responsabil pentru orice mesaj sau acţiune făcută în contul tău. Această lista de lucruri care nu sunt permise este foarte clară, dar un bun exemplu este: "Indiferent ce în viaţa reală este considerat ofensiv, duce la o luptă sau poate duce la arest, nu este permis nici în această viaţă virtuală"
Această parte îţi spune şi că Echipa ML şi adminii ce lucrează pentru ML judecă ce material nu este permis.
Dacă uploadezi material vulgar, pedeapsa poate ajunge până la închiderea contului tău, în funcţie de cât de ofensiv este considerat materialul.)

4: Userul nu poate crea sau accesa mai mult de 1 cont, indiferent de motiv. Userul nu trebuie nici să obţină informaţii despre alte conturi, iar dacă obţine aceste informaţii, userul trebuie să raporteze FS cu cât mai repede posibil.

(-Această parte te limitează la un cont şi mulţi dintre voi ştiţi asta, dar mulţi nu ştiu că nu este voie să ai grijă de conturile prietenilor.

Amândouă acţiunile duc la ştergerea contului

5: Dacă doi sau mai mulţi useri accesează ManagerLeague de la acelaşi computer/adresa IP, ei nu au voie să interacţioneze prin cumpărarea sau vânzarea de jucători. Aceasta înseamnă ca nu ai voie să faci schimb de jucători cu colegi, membri ai familiei, colegi de clasă etc.

(-Daca tu şi (să spunem) fratele tău jucaţi acest joc, nu avem nici o problemă cu acest lucru (dacă introduceţi toate detaliile în contul dumneavoastră ) dar din cauza motivelor de siguranţă nu aveţi voie să faceţi schimb de jucători sau să jucaţi amicale între voi. Nu îţi face griji, sunt mai mult de 10.000 de conturi cu care să interacţionezi.)

6: FS o să facă tot ce pot pentru a asigura un serviciu stabil şi distractiv, dar nu oferă garanţii în privinta downtime-ului (adică timpul în care jocul este offline), probleme tehnice etc.

(-Din nou nişte termeni legali ce spun ca noi nu garantam uptime-ul server-ului (dar este o chestie de mândrie pentru webmasterii noştri, aşa că mă îndoiesc ca o să fie offline serverul des)

7: Userul dă dreptul FS de a trimite e-mail-uri importante despre serviciul ML. Astfel de e-mail-uri pot fi în legătură cu schimbări hardware, perioade offline programate, probleme tehnice şi evenimente importante, legate direct de site-ul, serviciile şi afiliaţii ML.

(-Aici ne dai permisiunea de a-ţi trimite mail-uri cu privire la schimbările din joc şi alte chestiuni importante în ML.)

8: Managerul trebuie să aibă la cunoştinţă că orice fonduri sunt nerambursabile, de exemplu, dar nefiind limitat la, orice credit cumparat sau nefolosit.

(-Toate vânzările sunt finale iar rambursări nu se fac, incluzând aici şi creditele nefolosite.)

9: Orice plângeri legale sunt clarificate la Byretten în Oslo, Norvegia.

(-Dacă sunt întrebari legale pe care legea locala a Byretten-ului din Oslo le aplică, atunci orice proces va avea loc acolo (În realitate, orice conflict poate fi aplanat dacă o să vorbiţi cu noi, suntem persoane rezonabile )

10: Completând această înregistrare accepţi acest angajament, şi înţelegi ca FS poate şi va închide orice cont suspectat că încalcă regulamentul. Acest lucru se va face fără comunicare cu user-ul.

(-În această parte eşti înştiinţat că prin completarea acestui angajament, ai fost de acord cu aceste reguli)

11: Orice cont nefolosit pe o perioada de 2 luni, poate fi şters fără avertisment. FS încearcă să menţină o comunitate activă şi va şterge membrii inactivi din când în când.


(-Această parte te înştiinţează că avem dreptul de a şterge conturile inactive, pentru a elimina probabilitatea ca tu să te trezeşti într-o ligă cu 10 conturi inactive, ceea ce face jocul mai puţin distractiv)

12: Dacă echipa ta este ştearsă din cauza inactivităţii sau pentru încălcarea regulamentului, toate creditele nefolosite vor şterse instant.
 


(- Aceasta oricum se face automat de către sistem)

13: Încercările de manipulare a pieţei de transferuri sunt strict interzise. Example de astfel de manipulări sunt:

  * Vânzarea jucătorilor către altă echipă decât cea care are oferta cea mai mare, pe motiv că "aveţi o înţelegere" cu alt manager
  * Plasarea de oferte artificial prea mari pentru a "trage preţul în sus" sau pentru a muta bani de la o echipă la alta
  * Acceptarea de oferte mult prea mari pentru mutarea banilor de la o echipă la alta


Vă rog să reţineţi că acestea sunt doar câteva exemple, şi că vom reacţiona la toate transferurile destinate obţinerii de avantaje nemeritate de către o echipă sau alta, sau în cazurile în care preţul plătit pe jucători este "în afara limitelor normale".

Dacă primiţi o ofertă care este mult prea mare pentru un jucător şi nu aveţi posibilitatea să o refuzaţi, apelaţi la Support - de preferat înainte să se efectueze transferul.

Acest serviciu este făcut pentru purul amuzament şi doar pentru amuzament. FS speră că toţi userii vor contribui la amuzamentul jocului.

(-Hai să spunem că acesta este obiectivul nostru, noi suntem aici pentru a-ţi aduce distracţie, te rog să ai parte.)
 

Read the full entry
Realizari (Achievements) - Ghid pentru incepatori (27/03/2010 06:28)

Realizari simple (18) 

 

1.Hello! (*Salut) - trimite un mesaj unui alt manager
2.Introduction(*Introducere) - posteaza un mesaj in forumul departamentului
3.GUI (*Interfata grafica) - schimba Headerul/Footerul (Optiuni/Preferinte)
4.Salesman (*Agent de vanzari) - scoate un jucator la vanzare
5.First bid (*Prima oferta) - plaseaza o oferta pe piata transferurilor
6.Basic Trainer (Tehnici de antrenament) - modifica antrenamentul pentru unul din jucatori
7.Lineup-tweaker (*Primul 11) - modifica echipa de start si salveaza modificarile
8.Freekick-taker (*Specialistul loviturilor libere) - schimba jucatorul care executa loviturile libere
9.Team-developer (*Antrenor cu perspectiva) - modifica antrenamentul echipei
10.No longer lonely (*Fratia balonului) - adauga un manager in lista de prieteni
11.Strategic Newbie (*Stiu o schema) - creaza un eveniment
12.Hire and fire (*Director de resurse umane) - angajeaza un nou membru al personalului (administrator, antrenor etc.)
13.First challange (*Prima provocare) - provoaca pe cineva la un amical
14.Open Challenge (*Provocare deschisa) - lanseaza o provocare dechisa
15.Boyscout (*Vanator de talente) - evalueaza un jucator cu ajutorul scout-ului
16.Allan Greenspan (Negociatorul) - modifica preturile la stadion
17.Stressed out (*Stresat de timp) - verifica programarea detaliata a meciurilor (click pe agenda din pagina General)
18.Got my eye on you (*Nu te scap din ochi) - urmareste un jucator (click pe un jucator si selecteaza "Urmareste acest jucator" sub poza acestuia)

 

Realizari avansate (18)

1.Builder (*Mesterul Manole) - mareste capacitatea stadionului
2.First League Win (*Prima victorie) - castiga un meci de liga si urmareste tot raportul meciului
3.First Buy (*Prima achizitie) - cumpara un jucator
4.Logofreak (*Emblema echipei) - incarca o emblema (team logo) a achipei (Optiuni/Preferinte)
5.15 Wins (Baga 15 in Liga) - castiga 15 meciuri de liga intr-un sezon
6.Princess of friendlies (*Printesa amicalelor) - castiga 25 de amicale intr-un sezon
7.First sale (*Prima vanzare) - vinde un jucator
8.First League-Cup Win (*Prima victorie in Cupa-Ligii) - castiga un meci in Cupa Ligii
9.Gone Camping (Cantonament) - programeaza si efectueaza un cantonament (Duminica ora 19.00)
10.Whos the man (*Cine-i mai tare?) - compara 2 jucatori
11.Hattrick - trebuie sa ai un jucator care marcheaza 3 goluri intr-un meci oficial
12.Halftime peptalk (*Mobilizarea echipei la pauza) - castiga un meci oficial in care ai fost condus la pauza cu 2-0 (aragorn 17)
13.Close call (*cat p-aci) - castiga un meci de baraj la retrogradare
14.Medic! (*Cum e dom' doctor?) - trateaza un jucator in centrul medical
15.I protest (*Liga lu' Mitica) - foloseste avocatul pentru a ridica o suspendare
16.Handyman (*Lacatus mecanic) - repara stadionul
17.5 in raw (*5 la rand) - castiga 5 meciuri de liga consecutive (numai indiviziile in care sunt max. 2 boot-uri)
18.Recruiter (*Scuze de mass) - invita un prieten in ML si asiguta-te ca acesta se inscrie

 

Realizari superioare (18)

1.The Double (Cel mai tare din Liga) - castiga Cupa Ligii si Ligia 1 in acelasi sezon (aragorn 17)
2.Personal Touch (Director de marketing) - incarca emblema echipei, imagine avatar si imagine stadion (aragorn 17)
3.Up the stakes (Majoreaza oferta) - cumpara un jucator supralicitand oferta altui manager (Dytza)
4.Master Huggler (L-am prostit si p'asta) - cumpara un jucator la 70% din valoarea acestuia (MaRyUsSBz)
5.Cup Runner(Fa o cupa!) - creaza si participa intr-o cupa particulara.
6.Everyone Present (Mai sunt bilete?) - Umple stadionul cu cel putin 45.000 spectatori.
7.Tactical Genius (Geniul tacticii) - castiga un meci de liga la o diferenta de 7 sau mai multe goluri (exc. cu boot-uri). Valabil pentru div 1-2-3.
8.Tactical Disaster (Of! Arbitrii) - pierzi un meci de liga la o diferenta de 7 sau mai multe goluri (lukas84)
9.10 in a row - castiga 10 meciuri consecutive in liga (cel mult 4 "boti" in divizie) (managerchthon, Porcus)
10.Fast fingers - acepta 100 de amicale intr-un sezon (ALEX22THEBEST)
11.Quartermaster - trebuie sa te califici in sferturi in ML-CL(nobzol)
12.25Wins - castiga 25 de meciuri in liga (fara blaturi ) in acelasi sezon, cu maxim 4 "boti" in divizie ( Porcus)
13.Home sweet home - castiga toate meciurile pe teren propriu ( managerchthon)
14.Champions League Qualifier - califica-te in Liga Campionilor. (Canceok)
15.Profit maker - castiga mai multi bani decat poti cheltui intr-un sezon (floryn)
16.Fast gainer - creste un jucator intr-un sezon cu mai mult de 5 pct. de calitate (john_maddox) 
17.Chairman did it! - plateste taxe mai mari de 50 mil (john_maddox)
18.NEWDivision Skipper - promoveaza 2 sezoane consecutive.(CShadoW)

 

 

Realizari imposibile (9)

1.The Treble (Campion) - castiga Liga 1, Cupa Ligii si Liga Campionilor in acelasi sezon (aragorn 17)
2.The Quadruple (Campion absolut) - castiga Liga 1, Cupa Ligii, Liga Campionilor si o Cupa Particulara in acelasi sezon (aragorn 17)
3.Master Of Player-Cups (Campion de week-end) - Castiga mai mult de 100 de cupe (Brag)
4.Double Hattrick (Dublu Hattrick) - trebuie sa ai un jucator care marcheaza 6 goluri intr-un meci de Liga, Cupa Ligii sau Liga Campionilor.
5.King of friendlies (Regele amicalelor) - Castiga 100 de amicale intr-un sezon (Brag). 
6.I Have the Power - castiga Liga Campionilor(lukas84)
7.Flawless victory - castiga toate cele 30 meciuri in liga (Skot)
8.
9.

 

 

Realizari speciale (15)

1.Friendly Fire (Fara mila) - castiga un amical cu o diferenta de 10 sau mai multe goluri (crus)
2.Not Too Friendly (Doar o zi proasta) - pierzi un amical cu o diferenta de 10 sau mai multe goluri (lukas84, A N D R E I)
3.Cup Favorite (E loc de mai bine) - castiga mai mult de 25 cupe particulare (Porcus)
4.Road rage - castiga toate meciurile din deplasare (Skot)
5.Comeback Kid - urca minim 7 pozitii in clasament in etapele 15-30 (valabil pentru diviziile 1-4) (AdrianF.)
6.Even Steven - termina un sezon cu 10 meciuri castigate, 10 egaluri si 10 infrangeri. (Ady06)
7.Friendly-Seeker - joaca amicalul cu nr. 1000(floryn,cretzu)
8.Party at my house - joaca 200 de amicale pe teren propriu (nobzol)
9.Award Hoarder - castiga mai mult de 3 premii intr-un sezon in div. 1, 2, 3.(nobzol)
10.NEW8'th wonder of the World - upgradeaza stadionul la maxim. (Skot)
11.NEW Fair-Play - joaca un sezon fara sa primesti vreun cartonas galben sau rosu. In primul sezon nu se acorda realizarea. (Canceok)
12.
13.
14.
15.

 

Voi actualiza de fiecare data cand voi gasi alte " realizari"  .

 

 

 

 



 

 

 

Read the full entry
Mici amanunte privind blogul !! (24/11/2009 10:11)

1.Va rog sa comentati intr-un stil cat mai adecvat unui blog, fara a injura !!

2.Nu raspund pentru rezultatele voastre din meciuri. De vina nu sunt explicatiile date de mine , ci simulatorul sau ghinionul !!

3.Nu folositi blogul meu ca loc de balcareala.

4.Aici toti suntem prieteni.Nu suntem dinamovisti,stelisti,rapidisti...SUNTEM OAMENI!!

5.Daca ceva e gresit lasati un comentariu cu ajutorul caruia eu imi pot rectifica greseala facuta!!

6.Puteti folosi informatiile de pe blogul meu, dar va rog nu plagiati !! >>Un simplu mesaj dat pe echipa si aveti acordul meu !! (la fel am facut si eu cand am scris acest blog ).

7.Nu considerati blogul mai presus decat manualul. Trebuie sa pastram o limita ! Manualul e facut de conducerea Managerleague, lucru care ne ofera o oarecare siguranta. Pe cand blogul este ceva personal, o experienta a mai multor manageri acumulata in decursul a mai multor sezoane !

 

Respectand aceste "reguli" nu faceti nimic altceva decat sa ma respectati pe mine ca persoana. Respecatandu-ma pe mine nu faceti nimic altceva decat sa va respectati pe voi !!

 

Retineti: In orice moment sunt dispus sa scriu ceva nou, daca aveti un subiect bun !! Astept oricand propunerile voastre..Fac tot posibilul sa fiu de ajutor in acest joc !!

Read the full entry
Imnurile preferate !! (24/11/2009 08:53)

RAPID 

 

Suntem peste tot acasa
Portile ni se deschid
Nu-i echipa mai frumoasa
Si iubita ca Rapid.

 Rapid, Rapid, 
Lupta daca ne iubesti
Rapid, Rapid
Haide, haide Rapid Giulesti.
Haide, haide Rapid Giulesti.

Inima ce-n piept ne bate
La nevoie e un tun
Pentru-o singura dreptate
Sa invinga cel mai bun.

 Rapid, Rapid, 
Lupta daca ne iubesti
Rapid, Rapid
Haide, haide Rapid Giulesti.
Haide, haide Rapid Giulesti.

Nu va dati batuti o clipa
Invatati acest refren
Imnul nostru de echipa
Glasul rotilor de tren.

 Rapid, Rapid, 
Lupta daca ne iubesti
Rapid, Rapid
Haide, haide Rapid Giulesti.
Haide, haide Rapid Giulesti.

Rapid, Rapid, 
Lupta daca ne iubesti
Rapid, Rapid
Haide, haide Rapid Giulesti.
Haide, haide Rapid Giulesti.

 

 

 

Manchester United

 

Glory, glory, Man United, 
Glory, glory, Man United, 
Glory, glory, Man United, 
And the reds go marching on, on, on. 
Just like the Busby Babes in Days gone by 
We'll keep the Red Flags flying high 
You've got to see yourself from far and wide 
You've got to hear the masses sing with pride 
United! Man United! 
We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly 
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly! 
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly 

Wem-ber-ly! Wem-ber-ly! 
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly 
In Seventy-Seven it was Docherty 
Atkinson will make it Eighty-Three 
And everyone will know just who we are 
They'll be singing 'Que Sera Sera' 
United! Man United! 
We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly 
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly! 
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly 
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly! 
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly 
Glory Glory Man United 
Glory Glory Man United 
Glory Glory Man United 
As the Spurs Go Marching On! On! On! (3x)

 

 

Romania

 

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!

Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!

Înalţă-ţi lata frunte şi caută-n giur de tine,
Cum stau ca brazi în munte voinici sute de mii;
Un glas ei mai aşteaptă şi sar ca lupi în stâne,
Bătrâni, bărbaţi, juni, tineri, din munţi şi din câmpii!


Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,
Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,
Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,
„Viaţă-n libertate ori moarte!” strigă toţi.

Pre voi vă nimiciră a pizmei răutate
Şi oarba neunire la Milcov şi Carpaţi!
Dar noi, pătrunşi la suflet de sfânta libertate,
Jurăm că vom da mâna, să fim pururea fraţi!

O mamă văduvită de la Mihai cel Mare
Pretinde de la fii-şi azi mână d-ajutori,
Şi blastămă cu lacrimi în ochi pe orişicare,
În astfel de pericol s-ar face vânzători!

De fulgere să piară, de trăsnet şi pucioasă,
Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
Când patria sau mama, cu inimă duioasă,
Va cere ca să trecem prin sabie şi foc!

N-ajunse iataganul barbarei semilune,
A cărui plăgi fatale şi azi le mai simţim;
Acum se vâră cnuta în vetrele străbune,
Dar martor ne e Domnul că vii nu o primim!


N-ajunse despotismul cu-ntreaga lui orbie,
Al cărui jug din seculi ca vitele-l purtăm ;
Acum se-ncearcă cruzii, în oarba lor trufie,
Să ne răpească limba, dar morţi numai o dăm!

Români din patru unghiuri, acum ori niciodată
Uniţi-vă în cuget, uniţi-vă-n simţiri!
Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furată
Prin intrigă şi silă, viclene uneltiri!

Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost'pământ!





 

Read the full entry
Un alt joc al copilariei mele !! (31/10/2009 19:44)

Counter strike 

 

Acesta este jocul care imi ocupa o mare parte din timpul liber. 

 

Prin acest articol vreau sa va prezint comunitatea din care am marea placere sa fac parte.Este o comunitate frumoasa, unde gasesti multe lucruri interesante, unde gasesti baieti de treaba, dispusi sa te ajute cand ai nevoie de ceva in acest domeniu.

 

Am sa va prezint cateva creatii ale  acestei comunitati:

 

 

 

 

Aceasta este propria versiune de counter strike...realizata de proprietarul serverului !!

 

Acest YM Detector functioneaza foarte bine!!

 

 

 

 

Read the full entry
Razvan (Ro Fc Arges) (07/06/2009 23:27)

Prin acest interviu am incercat sa aflu mai multe despre viata de manager a lui Razvan (Ro Fc Arges).Este primul si singurul castigator al MLCL din divizia Ro. Speram ca multe echipe vor realiza ceea ce a realizat el. Iii uram multa bafta in continuare in planurile pe care le are privind echipa lui.(tup)



1.Ce a insemnat trofeul de campion MLCL pentru tine?
Grea intrebare . Trebuia sa incepi mai usor , ce alte pasiuni mai am, cum m-am apucat de acest joc …etc. . Nu stiu exact, a insemnat mult la momentul respectiv dar a insemnat si o plafonare dupa aceea . In acest moment joc ML exact asa cum vreau sa-l joc , adik NUMAI din placere . Nu ma intereseaza trofeele , acum vreau sa petrec cat mai mult timp in D1.
  
2.Cum arata aceasta cupa in realitate??
E frumoasa. O sa incerc sa fac o poza si sa o pun la logo-ul echipei .Seamana foarte mult cu ce a castigat Steaua in ’86.Oricum , a venit ambalata cu grija ca sa nu se zgarie . Inainte sa va ganditi sa castigati MLCL ar trebui sa stiti ca tre sa platiti 12 RON cand ridicati cupa de la Posta . 

3.Ai crezut vreodata ca vei fi prima echipa din RO care va reusi acest lucru?
N-am crezut .Dar am avut rezultate bune in CL in fiecare sezon .Sezonul urmator am pierdut in semi in prelungiri si tot impotriva lui Czarnekozsule .Cu un sezon inainte am pierdut in sferturi , mai inainte in optimi , parca .Deci, eu zic ca a fost bine in CL .Dar in fiecare sezon am menajat titularii in campionat pt CL .Din pacate la noi nu se mai poarta lucrul asta .Probabil asta a fost si motivul principal pt care n-am castigat inca nici un titlu in Romania .E singurul lucru care-mi lipseste .

4.Care crezi ca a fost punctul tau forte in acel meci?
Am fost foarte atent cand am pregatit meciul. Am avut si ajutor. Multumesc lui E.T.? si jijikent . Am discutat f mult cu ei inainte de finala .Si am avut noroc. Conteaza f mult norocul in ML . Asta e un lucru care trebuie schimbat . Oricum , am avut ceva tensiune in timpul meciului .

5.Cum ti se pare divizia Ro in comparatie cu celelalte divizii ale jocului?
E foarte tare . Ca si Q mediu al echipelor suntem in primele 3 dar eu cred ca managerii nostri sunt mai inteligenti si compenseaza lipsa de Q si faptul ca nu prea cumpara credite .E ca in realitate, vindem cei mai buni jucatori ca sa facem rost de bani ( si credite in cazul acesta ) .

6.Esti multumit de ceea ce ai realizat pana acum in acest joc? 
Da, foarte multumit .Ti-am zis , un singur lucru imi lipseste, titlul in D1 .Acum incerc sa am cat mai multe sezoane consecutive in D1 . Sezonul asta e greu insa . Sunt in zona retrogradarii . Rezultate nefavorabile in ultimele 2 etape ma pot duce direct pe rosu .  

7.Te-a intrebat vreodata fiica ta ce joci acolo? 
Are ceva mai mult de 3 ani dar stie déjà ce fac . Ii zice cam asa “megerlic”. in ultimele 3 luni nu am avut internet acasa si am intrat si eu pe unde am putut de aceea nu prea m-a vazut pe “megerlic”.Aceasta este si una din cauzele rezultatelor proaste .

8.Ti-ai refuzat prietenii vreodata pe motiv ca ai meci in campionat? 
Care prieteni ? N-am prieteni . Am renuntat la toti cei care n-au vrut sa faca un cont pe ML . Aia nu sunt prieteni . Glumesc .I-as fi refuzat pentru finala MLCL . De fapt daca ma gandesc bine in ziua aia am stat acasa de la ora 5 sa fiu sigur ca schimb echipa din campionat si bag titularii .

9.Dupa parerea ta Managerleague este pe drumul cel bun? (tinand cont de toate “imbunatatirile” aduse)
Da . Singura problema e simulatorul . Restul e OK .Astept noile schimbari . Ca de obicei o sa fie 2-3 sez de acomodare in care multa lume o sa critice schimbarile ( probabil o sa fiu si eu printre ei ) . Oricum, din ce am citit pana acum ma bucur ca nu se incurajeaza schimbarea in totalitate a echipei (rebuild-ul) . Asa e normal sa se intample . Cred ca un manager adevarat este cel care reuseste sa faca lucrul asta din mers .
Eu am facut lucrul asta odata, acum multe sezoane , si mi-a parut rau . mai am cativa jucatori din generatia aia si am fost foarte multumit de ei . Nu am rabdarea necesara sa o iau de la capat , cu jucatori de 17 ani .Si cand am refacut am pastrat 13-14 jucatori de Q mare cu care am retrogradat pana in D4 . De acolo am strans atatea cupe particulare .

10.In momentul de fata poti renunta la acest joc?
Daaaaaa . Ml-ul e ca fumatul . E foarte usor sa renunti . De exemplu eu am renuntat la ML pana acum de 14367 ori . :D 
Serios vorbind , e destul de greu . Si asta e din cauza grupului pe care l-am gasit aici .

 
11.Care crezi ca este echipa momentului in campionatul nostru si in CL?
In campionatul nostru, Dinamo 13 . Cred totusi ca Andox si-a pierdut din bucuria de a juca din cauza sezoanelor petrecute in diviziile inferioare . Mi s-a intamplat si mie . Are nevoie sa castige MLCL ca sa gaseasca placerea de a juca .Din CL e greu de spus . Veritas arata f bine , Hogwarts of Wizardry are o echipa extraordinara ( dar si Blackpool a avut si inca mai are pacat ca nu stie ce sa faca cu ea ) , The Big Guns are o echipa f frumoasa (dar nu are un lot suficient de numeros cat sa-i permita sa menajeze pt CL ).
Oricum , avem si noi echipe care arata foarte bine . Imi place foarte mult cum arata Ro Juniors , Sam are o echipa care promite mult, echipa ta (ti-am zis , ti-ar trebui niste fundasi ) si mai sunt cateva echipe .
Astept cu interes sa vad ce echipa va face E.T.? . Il astept . Poate noile schimbari sa-l motiveze mai mult si sa revina in D1 . 

12.Ce te atrage cel mai mult la acest joc?
Ti-am zis , comunitatea ML . Daca nu ar fi ceilalti n-ar fi asa captivant . Si o sa devina mai interesant , reintra temujin in D1, reincep scandalurile .D-aia nu vreau sa retrogradez!!!


Read the full entry
3-3-4 (07/06/2009 23:22)

 

 

Aceasta asezare in teren este una foarte vulnerabila din punct de vedere defensiv. Cei 3 fundasi trebuie sa faca foarte bine partea defensiva, pentru a nu lasa spatii adversarilor. Calitatile necesare acestor jucatori sunt Tk,Viteza, Rezistenta si Pasa. Cei 3 mijlocasi vor asigura cat mai multe mingi atacantilor, care la randul lor trebuie sa fructifice un procent cat mai mari din fazele echipei.

Cel mai bun stil de joc pentru aceasta formatie este "Mingi lungi" .  Acest stil ofera posibilitatea jocului aerian, lucru benefic echipei, tinand cont de numarul ridicat de atacanti !!

 

Mijlocasul cu numarul 6 va fi coordonatorul din teren.

Mijlocasii 5 si 7 vor fi cei care vor centra majoritatea mingilor catre atacanti. Ei au nevoie de atributul Pasa foarte bine dezvoltat!

 

Atacantii 9 si 10 vor fi cei care vor inscrie cel mai mult, ajutati si de ceilalti 2 !

 

Retineti: nu este recomandat un stil de joc "Continental" !!!!

 

Aceasta asezare paote fi combatuta de :

3-3-4 Mingi lungi– 5-3-2 Mixt (5-4-1 Mixt)

3-3-4 Continental – 5-3-2 Mingi lungi

3-3-4 Mixt – 5-4-1 Continental

 

 

Read the full entry
3-6-1 (07/06/2009 23:22)

 

 

La prima vedere aceasta formatie pare una de atac, tinand cont de faptul ca avem doar 3 jucatori in compartimentul defensiv.  Dar dupa cum bine stiti avem doar un atacant, lucru care demonteaza  prima afirmatie. Aceasta asezare in teren ofera o stabilitate din toate punctele de vedere la mijlocul terenului. 

Un plus acestei formatii il poate da "Jocul la offside". Este bine sa antrenati acest atribut al echipei !

 Cei 6 mijlocasi vor ajuta la faza de atac, unde vor sustine unicul atacant in drumul sau spre marcarea golurilor. Ei sunt responsabili pentru toate pasele trimise catre atacant. Acesta trebuie sa fie un atacant de "gura portii", care sa fructifice un procent extrem de mare din fazele echipei. Toata presiunea este pe umerii sai  el trebuie sa aiba toate atributele necesare unui atacant bine dezvoltate: sutul,perceptia,viteza,headingul..toate ii vor fi de ajutor !!

 

Retineti: nu se recomanda un stil de joc "mingi lungi" !! nu are rost sa pasati mingea peste cei 6 mijlocasi pe care ii aveti !!

Cel mai folosit stil de joc este cel "Continental" bazat pe jocul de pase scurte intre mijlocasi. 

Aceasta formatie paote fi combatuta de: 

3-6-1 Continental - 4-2-4 Mingi lungi

3-6-1 Mingi lungi – 4-2-4 Mingi lungi

3-6-1 Mixt            – 3-6-1 Continental

 

 

Read the full entry
3-5-2 (07/06/2009 23:22)

 

La fel ca si 3-6-1 aceasta asezare este una bazata pe mijlocul terenului, doar ca aici apare inca un atacant, venit in sprijinul colegului sau . In aceasta asezare greul este pe umerii a doi jucatori. Cei 2 atacanti trebuie sa aiba atributul perceptie foarte bine dezvoltat, pentru a gandi cat mai bine posibil fazele de poarta. Acest atribut ii ajuta sa ia decizia cea mai buna intr-o faza de genul : 2 contra 1. Ei pot alege o pasa la coechipier sau un sut pe poarta.

Cei 5 mijlocasi vor sustine atacantii cu cat mai multe pase/centrari posibile. Pentru a realiza acest lucru, ei au nevoie de atributul pasa foarte bine dezvoltat!!

 

Retineti: exact ca la 3-6-1, nu este recomandat un stil de joc "Mingi lungi" , pentru ca avem 5 mijlocasi care in acest caz nu ar lua parte la fazele de constructie.

 

Cel mai folosit stil de joc este cel "mixt", urmat de cel "Continental" !!

 

Un plus acestei formatii il poate da "Jocul la offside". Este bine sa antrenati acest atribut al echipei !

 

Aceasta formatie poate fi combatuta de:

3-5-2 Continental – 4-3-3 Mingi lungi(3-4-3 Mingi lungi)

3-5-2 Mingi lungi  – 3-4-3 Mixt

3-5-2 Mixt  - 3-5-2 Continental

 

 

Read the full entry
3-4-3 (07/06/2009 23:22)

 

Asezarea in teren 3-4-3 este o asezare ofensiva a echipei. Cei 3 atacanti si cei 4 mijlocasi  intaresc foarte mult atacul, dar asigura si o liniste la centrul terenului. Ca si 3-5-2 sau 3-6-1 aceasta asezare in teren este vulnerabila in compartimentul defensiv. Tinand cont de numarul mic de fundasi, mijlocasii sunt cei care vor ajuta la faza de aparare...

 

Stilurile de joc compatibile cu aceasta asezare sunt continental si mixt.

 

Trebuie sa folosim:

- atac impotriva echipelor cu presiune  atac si normala

- normal impotriva echipelor care se apara

- niciodata aparare!!

 

 

Fundasii trebuie sa fie: 
  -viteza peste 85
  -perceptie peste 80
  -tackling peste 90
  -stamina peste 85
  -cap peste 73


Mijlocasii laterali:
  -pase peste 90
  -viteza peste 87


Mijlocasii centrali:
  -viteza peste 80
  -sut , tackling peste 80
  -pasa peste 85
  -stamina peste 80
  -cap peste 75
  -perceptie peste 75


Atacantii:
 - trebuie sa marcheze cat mai multe goluri

 

Capitanul ar trebui sa fie un jucator cu mai mult de: 
  -150 de meciuri oficiale
  -80 perceptie
  -mijlocas daca joci continental sau fundas daca jucati mixt ..

 

Atributele echipei:
 - offside peste 85
  -atac peste 90
  -corner si lovitura libera peste 83
  -aparare peste 80
  -joc de echipa si intelegere peste 85....

 

 

 

Acest articol a fost realizat cu informatii de la ET!! Ms !!




 

 

 

 

 

Read the full entry
4-2-4 (07/06/2009 23:21)

 

Aceasta asezare in teren o folosim in momentul in care dorim sa marcam 1-2 goluri peste adversar. Nu ne ofera nimeni garantia ca vom realiza acest lucru pentru ca este o asezare foarte vulnerabila in compartimentul defensiv. Chiar daca avem 4 fundasi vom fi dominati la mijlocul terenului, lucru care aduce un plus adversarului. Acesta isi va putea organiza foarte usor atacurile, de la mijlocul terenului!! 

 

Mijlocasii 6 si 7 vor fi cei care vor oferi cat mai multe mingi  atacantilor. Ei trebuie sa aiba atributele pasa si viteza foarte bine dezvoltate, pentru a putea realiza munca a 3-4 oameni !!

 

Fundasii trebuie sa practice un joc excelent pentru a-ti asigura victoria dorita!!  

 

Stilul de joc recomandat este  "Mingi lungi", urmat de cel "Mixt".

 

 Aceasta formatie poate fi combatuta de:

 

4-2-4 Continental 5-3-2 Mingi lungi
4-2-4 Mingi lungi– 5-3-2 Mixt
4-2-4 Mixt – 5-4-1 Continental (4-5-1 Continental)


 

 

 

 

Read the full entry
4-3-3 (02/06/2009 11:43)
Aceasta tactica este folosita in momentul in care dorim sa rasturnam un rezultat sau sa ne creeam un avantaj pe tabela.Este o asezare in teren cu 3 mijlocasi, lucru care face ca in acest compartiment sa fim vulnerabili.Pentru a suplini lipsa celorlalti mijlocasi, cei ce vor juca titulari au nevoie de viteza si pasa buna, pentru a oferi cat mai multe faze de gol celor 3 atacanti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Este o tactica buna, pentru ca in momentul in care conducem cu 1 sau mai multe goluri, putem schimba foarte usor in 4-4-2, lucru care ne va ajuta la conservarea rezultatului!!                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Atacantul cu numarul 10 , va fi "omul cu golul". 
Mijlocasul cu numarul 7 se va evidentia , pentru ca este jucatorul ce pune echipa pe atac.
Ca de obicei fundasii (3,4) au rolul de a scoate mingea din propriul careu.                                                                          
Aceasta tactica este vulnerabila in fata echipelor ce joaca cu un numar mare de mijlocasi.                                                                                       
Stilul de joc recomandat este mixt si "mingi lungi".Continental nu este recomandat pentru ca nu avem multi mijlocasi.                                                                                                                                                                               
Aceasta tactica poate fi combatuta astfel:                                                                                                                            
4-3-3 continental  <-- 4-4-2  mingi lungi(4-3-3 mingi lungi)
4-3-3 mingi lungi  <-- 5-3-2  mixt
4-3-3      mixt        <–- 4-5-1 continental

Read the full entry
4-4-2 (02/06/2009 11:38)

 

 

Această aşezare în teren este cea mai des folosită. Este echilibrată şi se bazează mult pe linia de mijloc, care poate ajuta atît în atac, cît şi în apărare.Formula 4-4-2 poate fi combătută prin superioritate numerică, fie printr-un jucător în plus, fie prin jucători de bandă valoroşi, care să desfacă jocul şi să creeze avantaj pentru jucătorul în plus de la mijlocul terenului. O echipă cu 5 mijlocaşi ar putea să îşi creeze avantaj şi să domine mijlocul terenului în faţa unui sistem 4-4-2. Din acest motiv, cei 4 milocaşi folosiţi în aşezarea 4-4-2 trebuie să aibă atributele viteza,pasa si perceptie bune.Aceste atribute ajuta la jocul de pase de la mijlocul terenului.

Pe faza de atac, 4-4-2 este o aşezare destul de eficientă, cu mijlocaşii de bandă urcînd spre careul advers şi punînd presiune pe fundaşii laterali, iar mijlocaşii centrali ajutînd atacanţii, cu care intră în combinaţii şi cărora le oferă pase de gol. De asemenea, mijlocaşii centrali pot apărea, ocazional, şi la finalizare.

Cei 2 atacanti vor fi jucatorii care vor fructifica ocaziile de gol oferite de mijlocasii echipei.Cei 2 vor fi tintele centrarilor venite de la mijlocasii de banda (6,9).

In aparare fundasii cheie sunt cei centrali (3,4).Ei au sarcina de a scoate mingea din propriul careu.

Acestui sistem de joc i se potriveste orice stil.Cel mai des folosit este cel continental,urmat de mixt si mingi lungi!!

O asezare 4-4-2 poate fi combatuta de:

4-4-2 continental <-–  4-3-3 mingi lungi(3-4-3 mingi lungi)
4-4-2 mingi lungi <–-  4-3-3 mixt
4-4-2      mixt       <-–  4-4-2 continental (3-4-3 continental, 3-5-2 continental)

 

Read the full entry
4-5-1 (30/05/2009 23:16)
Aceasta asezare in teren este tot una defensiva.Avem asadar 4 fundasi in linie, care se pot comporta foarte bine in situatiile in care joaca contra unor echipe cu 1, 2 sau 3 atacanti. Viteza si tacklingul sunt atributele cheie la acesti jucatori.Jucatorii de pe pozitiile 3 si 4 , sunt fundasii care vor scoate mingea din propriu careu.                                                                                                                                                                                                                              
La mijloc intalnim o linie de 5 mijlocasi (3 centrali si 2 de banda).Este o aşezare care valorifică la maxim rolul aripilor ca şi 3-5-2-ul.Cele 2 aripi trebuie sa trimita cat mai multe centrari atacantului.Pentru a realiza acest lucru , ei au nevoie de atribute mari la pase si viteza.Pasele dintre cei 5 mijlocasi trebuie sa mearga foarte bine, pentru a da viteza jocului si pentru a creea superioritate in atac.                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Jucătorul cheie fiind singurul atacant, ale cărui atribute nu trebuie să lase de dorit.Va fi "atacantul de gura portii" care va marca cel mai mult.El trebuie sa fructifice un numar cat mai mare de faze pe care i le creeaza echipa.El are nevoie de un atribut bun la heading , pentru a finaliza cat mai multe centrari primite de la mijlocasii de banda.Cu siguranta va fi executantul loviturilor de la 11m, pentru ca este jucatorul cu sutul cel mai bun din echipa.                                                                                                                                                                                            
Acest sistem de joc este vulnerabil la jocul de tip "mingi lungi" al adversarului, pentru ca cei 5 mijlocasi vor fi depasiti de aproape toate mingile.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
Cel mai mare randament il va da un joc de tip continental.Stilul de joc mixt va da randament daca avem mijlocasi buni.Mingi lungi este de evitat pentru ca nu pune in evidenta calitatile mijlocasilor.                                                                                                                                                                                                                                               
Aceasta tactica poate fi combatuta de :                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
4-5-1 continental – 3-4-3 mingi lungi(3-3-4 mingi lungi, 3-5-2 mingi lungi)
4-5-1
mingi lungi– 3-5-2 mixt
4-5-1 mixt - 3-5-2 continental (3-6-1 continental)                                                                                                                                                                                                                                                                                                      


Retineti: aceasta asezare in teren este foarte buna pentru ca puteti reveni foarte usor la o tactica de genul 4-4-2 sau 5-4-1. Daca suntem in avantaj pe tabela, atunci putem schimba sistemul in 5-4-1, timp in care vom conserva rezultatul.Daca suntem condusi putem trece la un sistem cu 2 atacanti.
Read the full entry
5-3-2 (30/05/2009 23:03)
Aceasta asezare in teren este mai ofensiva decat cea cu un singur atacant. Echipa va marca mai multe goluri, dar totodata vom avea mai multe spatii descoperite la mijlocul terenului.Tinand cont de acest lucru, trebuie sa folosim 3 mijlocasi foarte buni, care sa compenseze lipsa celorlalti. Ei trebuie sa ajute la faza de atac dar si la cea de aparare.Pentru a realiza aceste lucruri au nevoie de viteza si de perceptie mare.                                                                                                                                                                                                                                                   
Dupa cum spuneam, aceasta asezare se doreste a fi una creativa, de constructie. Avem un numar 8 care trebuie sa fie creierul echipei, nu doar a liniei de mijloc. El trebuie sa aiba viteza si rezistenta mare si sa iasa in evidenta la capitolul pase.Este jucatorul care aseaza echipa in atac.Are rolul de a da pase de gol, de a ajuta la zdrobirea atacului advers si uneori de a se infiltra in fata portii adverse si sa suprinda adversarul cu goluri de generic. Si cu aceasta ultima informatie am adus in discutie si ultimul atribut de care are nevoie neaparat, si anume "sutul".                                                                                                                                                                                                 
Trebuie sa aveti doi atacanti prolifici, cu un simt extraordinar al portii. Sa controleze mingea, sa suteze impecabil, sa aiba viteza, poate si heading?! (aici am dubii la acest simulator).                                                                                                                                                                                                                                                                      
Jucatori cheie:

Nr. 4 - Omul inteligent din aparare
Nr. 8  - Inima echipei, avem nevoie de jucatori inteligenti si capabili pentru postul respectiv!!
Nr. 11 - e omul cu golurile, sustinut de celalalt atacant.                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Cel mai bun stil de joc este mixtul, urmat indeaproape de continental.Ca si la sistemul 5-4-1 nu este recomandat stilul de joc "mingi lungi"!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Aceasta asezare poate fi combatuta de:                                                                                                                                 
5-3-2 continental <-- 4-3-3 mingi lungi
5-3-2 mingi lungi <-– 4-4-2 Mixt (4-3-3 Mixt)
5-3-2 mixt <-- 3-6-1 continental (4-5-1 continental)

Read the full entry
5-4-1 (30/05/2009 21:55)
   
Aceasta asezare in teren se foloseste in momentul in care dorim sa conservam rezultatul meciului. Este o tactica defensiva , dupa cum vedeti, cu 5 fundasi. Tinand cont de numarul mare de fundasi, ei pot fi mai slabi!! Aceasta formatie are nevoie de un atacant redutabil, care sa marcheze foarte mult. Avem nevoie de un "atacant de gura portii". El trebuie sa fructifice un numar cat mai mare de ocazii pe care i le creeaza echipa. El va fi "target-man-ul" echipei. Pe faza de atac , toate mingile vor ajunge la el.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Avem nevoie de 1-2 mijlocasi buni, care sa paseze foarte precis catre atacantul echipei. Mijlocasii de banda trebuie sa aiba o viteza buna, pentru ca ei vor inainta pentru a ajuta la faza de atac a echipei.                                                                                                                                                                                                                               
Multi manageri duc in eroare adversarii in momentul in care ei folosesc pe pozitia 6 (fundas) un mijlocas cu perceptie mare, care va fi jucatorul cheie in momentul in care se trece la asezarea in teren de tipul 4-4-2.                                                                                                                                                                                                             
Cel mai bun stil de joc este continental. Nu folositi stilul de joc mingi lungi pentru ca nu va da randament.Tinand cont de faptul ca folosim continental, presiunea va fi pe atac.                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Sistemul 5-4-1 poate fi combatut astfel:                                                                                                                                                           
5-4-1 continental<--4-3-3 mingi lungi
5-4-1 mingi lungi<--3-6-1 mixt
5-4-1 mixt<--3-6-1 continental
Read the full entry
Andoxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (22/05/2009 14:26)

 

 

Andox este managerul echipei Dinamo 13. Este primul manager care a facut cunoscuta in managerleague , liga Ro, prin parcursul extraordinar din MLCL. Este primul manager roman care a jucat o finala Cl. A pierdut-o in fata lui Milky Way, care  a fost prins trisand ulterior. Pentru noi el este adevaratul castigator al acelei finale. Este un manager prietenos care evita certurile si neintelegerile(nu ca mine:) ) A castigat campionatul de 7 ori si cupa ligii de 5 ori. Haideti sa aflam mai multe detalii privind modul lui de desfasurare al acestui joc adresandu-i cateva intrebari:

 

1.Cum ai aflat despre acest joc?Eu am jucat TCM si cum cautam un manager online ca e mai fun,am trecut pe la hattrick, managerzone si altele dar dupa 1-2 sapt renuntam la ele ca erau tare naspa.

Intamplator eu sunt pe forumul Softpedia destul de activ pe aria Travel si pe aria jocuri si console era « unu » Krammer acolo care lauda ML . Am intrat si eu si de atunci am devenit dependent. A contat foarte mult ca aici am intalnit si oameni de foarte buna calitate.

2.De cand joci Managerleague, jocul a evoluat intr-un mod placut?
Si da si nu . Cea mai mare porcarie este ca se da prea mare importanta varstei jucatorilor, in schimb a evoluat si in partea buna , ligi nationale , forum national , chat , MLCL etc

3.Cum te-ai simtit cand ai aflat ca Milky a fost prins trisand, tinand cont de faptul ca ai pierdut o finala Cl impotriva lui?
Sincer nu am simtit nimic ,pentru ca desi a trisat in general , finala a castigat-o pe bune . Nu vad cum a putut trisa in finala .Oricum ala a fost un meci tare ciudat , daca iti mai amintesti a jucat cu 2 mijlocasi in aparare .

4.Care este obiectivul tau in acest joc?
Sa ma distrez in principal si sa castig in secundar .

5.Cum iti petreci timpul pe managerleague?

In fata calculatorului .Tu iti petreci altfel timpul pe managerleague ???


6.Ce nota ai acorda jocului, tinand cont de tactica si de simularea meciurilor ?
In ultimul timp abia are nota de trecere dar sa speram ca se va imbunatati ceva pana la urma . Bine acum nici nu as vrea sa-l complice extrem de mult pentru ca pana la urma asta e si farmecul acestui joc . Simplu si la obiect , oricine vrea sa faca performanta poate, daca ii aloca ceva timp si pasiune.

7.Dupa ce criterii cumperi un jucator?
Sa fie ieftin si Q mare Si mai sunt cateva criterii “neimportante”.

8.Ti-ai refuzat vreodata prietenii, pentru ca aveai meci in CL?? (rofl)
Nu . 

9. Vei lasa mostenire copiilor tai echipa de pe Managerleague??
Deja e trecuta in testament echipa mea.

10.Care este echipa momentului dupa parerea ta??(din divizia Ro)
Cum care??????? Binenteles ca a mea . Eu sunt cel mai bun , cel mai tare , cel mai frumos , cel mai cel ,Nu-i asa??

Deisgur!! Nu te contrazic aici:D

11.Cat de mare este diferenta dintre un meci in CL si un meci in campionat??
Nici o diferenta , doar ca in CL poti da si peste echipe mai tari decat cele din campionatul RO , dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le bati.

12.Crezi ca vei putea renunta la acest joc ??
Hmmm, cu siguranta in viitorul apropiat NU.



 

Read the full entry
JiJi ! ! ! ! (20/05/2009 15:01)

 

 

Sunt foarte fericit ca Jiji a acceptat sa raspunda la aceste intrebari, pentru ca este un formator de opinie al diviziei Ro.Nu sunt multi manageri care il cunosc, dar toti il stim ca fiind adminul "nostru".Este un om glumet dar totodata serios. A fost ales de conducerea acestui joc sa ne indrume in directia potrivita privind buna desfasurare a Managerleague.Este persoana la care trebuie sa apelam oricand avem o problema legata de acest joc sau daca avem nevoie de un sfat privind domeniul IT si nu numai:)!! Au fost ceva manageri care l-au asociat pe jiji unor "aranjamente" privind unele meciuri.Este perosana cea mai corecta din toate punctele de vedere din aceasta liga.Daca urmarea acest lucru, in acest moment era echipa cea mai prolifica din ML !!! Haideti sa aflam mai multe lucruri despre JIJI 1.Cum te-ai apucat sa joci acest joc?

 Am auzit despre ML discutand despre jocuri cu un grup de prieteni pe un canal IRC. Mi-a fost recomandat ca un joc care nu necesita mai mult de 5 minute zilnic. Apoi am deschis firefox apasand dublu-click pe iconita, am tastat la adresa www.managerleague.com, apoi click pe „ManagerLeague Rules”, iar dupa ce am terminat de citit, am apasat backspace, click pe „Join” am introdus un user la plezneaza (care a ramas la fel) si asa mai departe.
Toate astea s-au intamplat pe la sfarsitul sezonului 11, deci relatarea poate fi usor inexacta. :D

2.Ce reprezinta jocul pentru tine?

In mod cert, mai mult de 5 minute pe zi.

3.Cum ai ajuns admin?

Am inceput prin elaborarea unei liste de nume romanesti ca baza pentru generarea de jucatori de nationalitate romana. Apoi m-am implicat in revizuirea traducerii in romaneste a jocului, corectare, adaugiri, implementare diacritice, etc. Acest proces este mereu in lucru, deoarece de fiecare data cand se modifica ceva in joc, aceasta se reflecta in linii de text care trebuie modificate. Cand, in sfarsit, a fost facut forumul romanesc mi s-a propus si am acceptat sa fiu moderator pe aceasta sectiune. Avansarea la admin a durat ceva mai mult, deoarece am refuzat propunerea de vreo trei ori. Ca admin ai doar responsabilitati mai mari si libertate de exprimare mai mica… 

4.Care este scopul tau in acest joc?

Conform punctului #14. din Regulament „sunt aici pentru a va aduce distracţie” Iar scopul meu este, evident, respectarea stricta a Regulamentului.

5.Este asa de mare diferenta intre norvegieni si romani, privind modul de a juca acest joc?

Este. Tinand cont numai de numarul de manageri activi in joc si deja se vede diferenta. In ligile unde exista un numar mare de manageri activi creste si performanta in mod automat si e si normal sa fie asa. Unde-s multi, puterea creste.

6.Ce nota ai acorda acestui joc, luand in calcul toate elementele, precum: interfata,forum,chat,mod de desfasurare...?

Depinde cu ce-l compari. Mie imi plac paginile simple, colturile drepte, rapiditatea incarcarii. Si da, daca esti grabit, in 5 minute poti sa pui la punct echipa pentru etapa urmatoare. Probabil ca o nota corecta ar fi 8 dintr-un maxim de 10.

7.Toata lumea se intreaba , de ce tu nu castigi niciun campionat?! Crezi ca daca ai castiga un campionat sau o cupa a ligii, lumea va crede ca ti-ai folosit puterea de admin pentru a realiza acest lucru?!

Nu, nu cred. Dimpotriva, sunt convins ca vor fi voci care vor sustine exact acest lucru. 

8.Ce te supara cel mai mult in acest joc?

Meciurile de la 4 dimineata si cei care incearca sa ma duca de nas la support. De asemenea, modul in care sunt generati jucatorii noi: la fiecare 4 saptamani se presupune sa stai o duminica intreaga in fata calculatorului asteptand jucatorul minune. 

9.In ce directie ar trebui sa mearga jocul .. pentru a fi unul cat mai frumos?

Sper sa apuc ziua aia in care meciurile vor putea fi vizualizate macar 2D. Si mai sunt o serie de sugestii care ar trebui neaparat introduse ca optiuni in joc, cum ar fi posibilitatea schimbarii jucatorului cu cel mai mic fitness in minutul XX, joc la offside activat/dezactivat din eventuri, pozitionari diferite ale echipei in functie de posesia mingii, si ar mai fi multe.

10.Cum ti se pare divizia ro in comparatie cu celelalte divizii?

Laser, frate! 

11.Care este motto-ul tau in acest joc?

We all hate cheaters! 

12.Care este echipa viitorului , dupa parerea ta?

Sunt doua genuri de echipe care pot face performanta: cele care a manageri mereu online si fac mereu transferuri profitabile, cauta, cumpara si vand jucatori liberi de contract excelenti, joaca toate amicalele, etc.; si echipele care cumpara credite multe in mod regulat, iar pe baza acestora achizitioneaza jucatorii excelenti mentionati anterior. Echipa viitorului este cea care alege, dintre aceste doua rele, calea de mijloc.

13.Acorda un sfat celor care joaca managerleague!!!

Chiar si mai multe:
- Nu deveniti dependenti! Scoala, examenele, serviciul, familia sunt de mii de ori mai importante decat rezultatul meciului de la 4.
- Pentru cei care sunt deja dependenti: fiti activi pe chat! Se mai gaseste de jucat un amical gratuit, mai prinzi un transfer oportun, mai ceri un sfat de la cei experimentati, etc.
- Nu trisati! Mai devreme sau mai tarziu sunteti prinsi. 
- Daca un jucator bun joaca prost 5-10 meciuri la rand, nu-l mai introduceti pe teren. Sau schimbati formatia echipei. Sau schimbati-i pozitia pe teren. Sezonul urmator e posibil sa-si revina, nu va grabiti sa-l vindeti in pierdere.
- Jucati toate amicalele, intrati in cupe particulare, planificati-va traseul in campionat si cupa ligii. Orice echipa care vrea sa faca performanta trebuie sa joace minim 300 de meciuri pe sezon. 
- Daca intr-un meci va bazati numai pe noroc, acesta va actiona intotdeauna in favoarea adversarilor.
- Nu promovati de dragul promovarii. Diviziile superioare reprezinta o capcana invaluita in poleiala. Daca divizia in care jucati devine prea usor de castigat, profitati de acest lucru pentru a pune la punct echipa dpdv financiar. Cand v-ati decis sa promovati, nu va opriti pana cand nu ajungeti in Div1. 
- Cititi blogul lui Dorel!



Read the full entry
Skot>>Manager si jurnalist ML-M (19/05/2009 13:30)




Prin acest interviu am dorit sa il cunosc mai bine pe Skot (Ssteaua).Este unul dintre cei mai destepti si competenti manageri pe care ii are Div Ro.Este un manager ce se implica in multe activitati organizate de managerleague.Haideti sa aflam mai multe detalii despre el si despre echipa pe care o detine:


Primii pasi...
Am vazut un link pe sport.ro acum vreo 2 ani, si mi-am facut cont. Era cam pe la jumatatea sezonului 26, cred... Nu jucasem niciun joc online pana atunci. Aveam ceva experienta cu Championship Manager, ceea ce mi-a fost de mare ajutor.
De asemenea, startul meu a fost foarte favorabil. In acel sezon Spinner a facut un concurs pentru a stimula aducerea a cati mai multi manageri in joc. Se dadeau premii – pt primii 10 cate 100 credite, un tel mobil, mingi... M-am bagat repede pe felie si am adus o gramada de echipe in joc (daca tin bine minte, peste 150 in 2 saptamani). Nu am luat telefonul, nici mingile, dar am fost pe locul 3 cred... si am pornit din start cu aproape 300 credite (creditele referral + cele 100 + ce ne da jocul). Asta a scurtat fantastic de mult timpul petrecut cu construirea echipei. In al cincilea sezon eram deja in Div2, in al saselea in Div1. Si de-atunci sunt tot acolo... :P (cu 2 scurte retrogradari de cate un sezon, cand schimbam generatiile de jucatori).
MORALA> Pentru a avea un start puternic si rapid, iti trebuiesc multe credite. Faci in 5 sezoane ce ai face fara credite in 15.

1.Skot, cum te simti dupa primul titlu din istoria clubului tau?

Cum sa ma simt? Bucuros ca trendul ascendent pe care a avut-o echipa in ultimele sezoane (locurile 10, 9, 7, 6, 2 si in sfarsit 1) nu s-a intrerupt mai devreme. Am bagat mult timp, nervi si si ceva bani reali in joc, deci te simti satisfacut cand realizezi ceva. La fel m-am simtit si cand am luat “The bronze shield” – titlurile alea mici, pe care le iei cand castigi divizii inferioare, sau Cupa Ligii (de 2 ori). Poate la prima Cupa a Ligii m-am simtit ceva mai fericit ca acum, e normal... era prima oara :D

2.Care a fost cel mai greu adversar din acest sezon, tinand cont de meciurile directe?

De-a lungul timpului in Div1 am avut cativa adversari care in mod regulat ma bateau. La inceputuri au fost mai multi – normal, aveam echipa mai slaba. In ultima perioada ma cam batea razvan, apoi porcus a preluat rolul asta. Si sezonul trecut credeam ca el va fi acela, dar am castigat categoric in tur, pe terenul lui. Asa ca, dupa mine, cel mai tare adversar - in meciurile directe - a fost Andox (si pe locul doi cosminel).

3.Credeai ca vei castiga acest titlu?

Mah, fiecare crede si spera sa faca mai bine decat sez trecut (sau macar la fel de bine). Cum am zis mai sus, am fost pe 3 si pe 2 sezoanele precedente, deci aveam o speranta. Oricum, cunosc taria campionatului nostru si slabiciunile echipei mele, deci am sperante limitate, rationale. Nu visez ca prostul :D

4.Cum ti s-a parut lupta pentru castigarea campionatului?

Cea mai stransa din ultimele multe sezoane – nici nu mai stiu de cand, cred ca din inceputurile mele pe-aici, cand se bateau Andox cu Pat la titlu ca chiorii (sau cu krammer)... Au mai fost sezoane cat de cat stranse si ulterior: Sez 41 genghis cu krammer 66 respectiv 64 puncte, sez 44 draqula cu porcus tot 66 si 64 puncte. Dar noi am avut cu 9 puncte mai mult, deci 3 infrangeri mai putin. Asta arat ca ambele echipe au mers foarte bine, si cel mai mic pas gresit putea sa schimbe liderul.
Mai multe despre desfasurarea ostilitatilor puteti citi in articolul meu din ziar (scris in engleza).

5.Ce asteptari ai de la noul sezon?

Cele obisnuite din ultima perioada. Sa merg cat se poate de bine in toate cele 3 competitii. Si daca se poate sa ma bat macar la una din ele cu sanse, asa sa fie. 
Si sa creasca frumos copiii, sa nu mi se retraga batranii la finele sezonului, si sa ne mearga bine comunitatea ML Romania.

6.Crezi ca vei avea un parcurs la fel de bun si in MLCL cum ai avut in campionat?

Eu sper mereu la un parcurs onorabil in MLCL. Si de data asta sper. Am o grupa grea, cu Blackpool, Gallipoli (dominatorul absolut al Turciei), cu campionul Poloniei... deci e dificil. De asemenea, avand doar 11 jucatori experimentati si de nivel inalt, depinde foarte mult de primele meciuri in campionat si in CL. Sa vedem pe ce ne axam mai mult...
Porcus ar trebui sa se axeze pe CL, are echipa pentru asta. Primii 14 jucatori ai lui au Q 91.57 si 34 ani, deci e una din echipele cele mai tari din joc.

7.Care este jucatorul cheie al echipei tale?

Greu de spus… In general toata echipa a mers bine sezonul trecut. 
Daca e sa nominalizez, as zice Frodo la mijloc (20 goluri si destule pase de gol) si Theo Walcott (34 goluri si o pasa de gol)

8.Toata lumea stie faptul ca tu esti adeptul intineririi echipei pe parcurs, si nu a metodei traditionale, de a cumpara 20 jucatori intr-un sezon.Esti multumit de acest sistem de intinerire?

Normal ca sunt multumit, daca il practic :P. Are cateva dezavantaje, cum ar fi: nu ai decat un lot restrans de jucatori de top, restul fiind in crestere; Teamstat-urile nu ajung la nivele uriase, pentru ca tre sa cumperi 2-3 jucatori in fiecare sezon; nu ajungi sa ai echipa de Q93-95, pentru ca nu vii cu un lot gata crescut deodata. Dar avantajele (pentru mine) sunt mai importante. Esti permanent sus, ai contact cu cei de acolo, cu comunitatea. Pentru mine asta e cel mai important, de-aia joc jocul asta online... Plus ca echipa seamana cu o echipa de fotbal, din lumea reala, nu cu o ferma de ingrasat taurasi (asa privesc eu echipele “Youth farmers”, cum se mai numesc – scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni).
Odata si-odata o sa incerc si eu, probabil, sa vedem cum este. Om vedea...

9.Cine crezi ca va lua campionatul sezonul acesta?(Daca esti tu acela>>>cine este cel mai de “temut” adversar)?

La intrebarea asta nu stiu raspunsul. Sincer. Poate sa fie Andox, Porcus, cosminel, eu, spartanul, marian, sau chiar si altul. Nu se stie. Asta e farmecul Div 1 Romania.

10.Care este motto-ul tau in acest joc?

Nu ma apuc acuma sa bag aici vreun citat celebru sau ceva de genul... Un fel de motto poate fi ce repet de multe ori pe forum, in ziar, in PM, etc:
E doar un joc, asa ca hai sa ne jucam. Lasati ura, ambitiile si trisatul deoparte. Nu se merita, si sigur n-o sa-ti aduca satisfactii chiar daca iei MLCL-ul (recentul caz b-og-b e graitor...).
Bineinteles ne mai enervam, suparam, dar e bine sa luam ML-ul ca pe un joc.

11.Care este echipa viitorului dupa parerea ta?

Nu stiu. Pe termen scurt Andox o sa cam domine, cred... Pe termen mediu, sunt destule echipe cu Q mare si varsta mica, si in Div1 dar mai ales in ligile inferioare. Daca acestia din urma incep sa se concentreze pe un plan indelungat, pe performanta, o sa progreseze. Pe termen lung, nu se stie... se mai schimba lucrurile, unii vin, altii pleaca.

12.Ce te-a facut sa preiei postul de jurnalist?

Eram pur si simplu pe forum cand a aparut anuntul. Am scris acolo ca pentru romania sa-i contacteze pe ET, jijikent (daca mai are timp liber, la cate are pe cap), pe oricare din tinerii activi pe forum, sau chiar si eu ma ofer, daca ei considera ca se poate. Nu stiu daca si ce au discutat cu ceilalti, dar stiu ca m-au contactat si asta a fost...
M-am bagat pentru ca aveam ceva experienta pe forum si am vazut ca ma descurc cat de cat cu scrisul. Si am zis, pentru cateva articole pe luna acolo, imi fac cumva timp...

Nu regret deloc, imi place ce fac, problema e cu timpul care e din ce in ce mai putin. Poate, pe viitor, vreun jurnalist amator o sa preia stafeta ;)

Multumesc foarte mult Skot pentru ca mi-ai acordat acest interviu.Succes in noul sezon tuturor participantilor. Fie ca cel mai bun sa castige.

Acest interviu a fost realizat in sezonul 49(tup)!

Read the full entry
Intrebari comune!! (11/05/2009 17:14)

1.Cand au loc meciurile si antrenamentele?

Meciurile din campionat au loc in fiecare zi de la ora 04.00 si 16.00 (ora Romaniei).

Antrenamentele au loc la ora 10.00 si 22.00 (ora Romaniei).

2.Cand au loc cantonamentele?

Cantonamentele au loc in etapele 1,10,20,30 si 36 de la ora 19.00 (ora Romaniei).

3.Care este numarul maxim de spectatori in fiecare liga?

E ASA>>>
- Div1 70.000
- Div2 60.000
- Div3 50.000
- Div4 45.000
- Div5 45.000

4.Care este suma minima pe care o pot oferi pentru un jucator?

Un jucator poate fi cumparat cu cel putin 70% din valoarea lui.
 

5.Cate puncte de fittness recupereaza un jucator la antrenament?

Fiecare jucator castiga 2 puncte de fittness la fiecare antrenament.Daca doriti ca jucatorul sa castife mai mult fitt, atunci aveti posibilitatea de a-l pune sa se odihneasca , lucru care va aduce jucatorului mai mult fittness (un jucator cu rezistenta/stamina 90 va lua alte 9 pcte fitt bonus).Daca doriti sa luati si mai mult fittness atunci puteti seta 1,2,3 sau hiar 4 casute ale antrenamentului echipei pe rest/odihna. Fiecare casuta aduce 1 pct fittness.

6.Care atribute ale echipei sunt importante?

Toate atributele sunt importante, dar principale sunt atacul,apararea,jocul in echipa si intelegerea.Celelalte atribute sunt importante in anumite situatii (offside-daca doriti sa jucati cu pas la offside,11 metri- pentru a fructifica din ce in ce mai multe ocazii de acest gen..etc!)

7.Ce calitati trebuie sa aiba capitanul unei echipe?

Capitanul unei echipe trebuie sa aiba minim 27 ani si preferabil cea mai mare perceptie din echipa.

8.Ce calitati trebuie sa aiba executantul loviturilor de la 11 metri?

De obicei loviturile de la 11 metri sunt executate de atacantul cu  atributul sut cel mai mare din echipa si o perceptie bunicica.

9.Un jucator care are fittness 78 participa la antrenament?

Un jucator care are fitness 78 va participa la antrenament pentru ca acesta primeste punctele de fitness iar apoi va lua parte la antrenamentul propriu-zis.

10.Cate amicale pot juca intr-un sezon?

Nu marul maxim de amicale pe care le poate juca o echipa este 210.

11.Da cand apar jucatorii de 17 la liber?

De obicei apar in ziua de sambata. Depinde si de ora la care este online Spinner (de multe ori se intampla sa nu fie online la inceperea noului sezon , din prima zi).

12.Care sunt atributele ascunse ale unui jucator?

-predispozitia la accidente
-fler
-noroc
-forma
-capacitatea de crestere a atributelor
-experienta
-temperament

-learning(cat de repede invata

Retineti: nimeni nu poate confirma faptul ca aceste atribute exista,dar fiecare le observa pe parcurs la fiecare jucator!!

 

13.Cum creste moralul echipei?

Moralul creste din victorii doar daca este sub 85.Daca vrei sa-l cresti mai sus de 85,atunci faci cantonamentele in strainatate, sau setezi casute de antrenament pe moral.

14.Un jucator suspendat intr-un meci de liga,poate juca in meciul de cupa ligii sau a departamentului?

Jucatorul suspendat in campionat poate juca in orice cupa.Jucatorul trebuie sa fie in primul 11 - de pe banca daca e suspendat nu mai intra pe teren!!

15.Se pot renegocia contractele celor din staf?

Cand membrii stafului sunt in ultimele runde ale contractului vei primi un mesaj prin care vei fi anuntat.Atunci vei decide daca doresti sa continui cu acel membru al stafului sau sa angajezi altul.

16.Ce reprezinta excelent scouted?

Excelent scouted arata faptul ca un jucator are un potential ridicat de a-si mari atributele individuale , respectiv Q.

17.Cand este declarata falimentara echipa mea?

La sfarsitul fiecarui sezon trebuie sa avem mai mult de -5milioane in cont, pentru a nu fi declarati falimentari.Daca nu avem aceasta suma, vom fi falimentari, iar echipa va fi inchisa automat.



Read the full entry
Sistemul de promovare / retrogradare (09/05/2009 20:17)

Multa lume intreaba in ce departament va promova/retrograda. M-am hotarat sa impartasesc tuturor din informatiile pe care mi le-a oferit jiji despre acest sistem. Divizia "Ro" ca toate celelalte se aseamana cu o piramida:

-1 departament al diviziei 1

-4 departamente ale diviziei 2

-16 departamente ale diviziei 3

-64 departamente ale diviziei 4

-256 departamente ale diviziei 5

Fiecarui departament ii apartin alte 4 departamente ale unei divizii inferioare (EX: div 2, departament 1>>div 3, departamentele  1,2,3,4 )

O echipa din divizia 2 departamanetul 1 va retrograda in una din cele 4 departamente ale diviziei inferioare dupa urmatorul sistem:

-locul 13 va retrograda in departamentul 1

-locul 14 va retrograda in departamentul 2

-locul 15 va retrograda in departamentul 3

-locul 16 va retrograda in departamentul 4

 

 

 

La fel este sistemul si la promovare: 

-echipele de pe prima pozitie din departamentele 1,2,3,4 a diviziei 3 merg in departamentul 1 a diviziei 2!!!

Pentru a afla mai usor departamentul in care promovati puteti merge in sectiunea "clasament" si apasati pe acel buton care va va arata divizia superioara in care veti promova.

 

Read the full entry
Cum se obtin creditele?! (09/05/2009 08:57)

Aceasta este o intrebare pe care toti managerii o adreseaza in momentul in care nu mai au credite. Fiecare gaseste foarte usor un mod de a le obtine : "Ps: colegu' nu ai sa-mi dai si mie 10 credite?"...jenant!! Niciun manager nu se gandeste in momentul in care are 1,2,300 credite, la faptul ca vor veni "vremuri grele" cand va trebui sa reconstruiasca echipa,sa cumpere jucatori folosind credite. Pentru a evita aceste neplaceri , trebuie sa avem un mod foarte eficient de a ne organiza creditele. Niciodata nu trebuie sa facem risipa , cand avem prea multe. Un manager care are nevoie de un numar relativ mic de credite (justificat) le poate cere unui prieten,unui manager bun, si le va primi cu siguranta. DAR in momentul in care acel manager si-a schimbat numele la toti jucatorii (Rooney,Messi,Mirel Radoi...samd) cu siguranta nu va primi ajutor de la nimeni.

Prin acest articol nu vreau sa schimb atitudinea managerilor (pentru ca este foarte greu sa faci acest lucru) ci sa fac in asa fel incat sa dispara mesajele de genul:

-Doreleeeeeeeeee te fac pe tine 10 credite?!

-auzi, da si mie 20 de credite ca tu ai prea multe...(niciodata nu vei avea prea multe credite)

-plz give me 10 credite pentru ca tu esti d1...si eu sunt d4

Trebuie sa fim constienti de faptul ca nimeni nu primeste mai mult de 15 credite la inceputul fiecarui sezon, nimeni nu este privilegiat de catre Spinn!!  Fiecare manager a renuntat la o anumita suma de bani, in detrimentul creditelor atunci cand si-a vandut anumiti jucatori.

Stiu ca am ranit orgoliul unor persoane ce joaca acest manager online:)  dar vreau sa va arat anumite moduri de a obtine credite:


- cele 15 gratis de la Spinner pe sezon
- din vanzari de jucatori (bani + credite>>aceste afaceri trebuie facute in liniste)
- invitatii la prieteni sa intre in ML>> 1 credit la fiecare manager invitat
- 10% din creditele cumparate de catre cei pe care i-ai invitat in ML
- trofee castigate de jucatori si de echipa
- cupe particulare castigate (plus eventuale premii suplimentare stabilite de participanti)
- alte activitati in ML (concursuri din cand in cand, articole la ziarul ML-M, traduceri cand unii au nevoie, ..., ...)

Daca esti putin mai priceput , iti poti "bate capul" sa faci ceva interesant pentru joc, cum ar fi:

-un calculator mult mai precis decat cele existente (pentru calcularea Q jucatorilor)

-o casa de pariuri legala (cu acordul adminului-JijiKent)

Cautati sa va implicati in cat mai multe proiecte ML, de pe urma carora veti obtine beneficii. Cum am zis si mai sus, puteti scrie la ML-M, articole in limba engleza, pentru care veti primi un numar de 3-5 credite (depinde de continut) !!

Retineti : Un alt mod de a procura credite este acela de a le cumpara cu bani reali. Trimiteti un Sms ,platiti 3 euro si primiti 22 credite. Daca doriti sa vedeti modalitatile de plata, cititi intrarea in blogul meu intitulata "Credite" !! (tup)

 

 

Read the full entry
Statistica Managerleague (25/04/2009 14:17)
                      
Cei care au onoarea de a conduce acest joc au realizat un top :                                                                                                                                                      
Numar manager inscrisi (Top 10):

Norway 10538
United Kingdom 3197 (fara Anglia)
Romania 2647
Portugal 1985
Turkey 1408
Poland 1267
Indonesia 1168
Spain 1029
England 1011
Italy 945

Acesta este doar top10, deoarece in acest joc sunt manageri din 90 de tari:)                                                                                          
Prin acest articol doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca puteti sa aduceti in aceasta comunitate cat mai multi prieteni/cunoscuti care doresc sa joace acest joc. Puteti recomanda acest manager online oricui.Facand acest lucru aveti numai de castigat.La fiecare manager invitat primiti 1 credit + 10% din totalul de credite pe care acel manager le va cumpara cu bani reali.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Din pacate din cei 2647 manageri romani inscrisi, o mare parte nu sunt activi pe echipe. Multi au renuntat la acest joc , in momentul in care au intampinat o mica problema.                                                                                                         
Sper ca in cateva sezoane (10-15) sa ajungem sa fim macar 2 000 manageri activi , care sa ofere jocului minim1-2 ore pe zi. Timp in care puteti urmari  forumul,chat-ul si alte activitati organizate, cum ar fi concursurile.                                                                                                                                                                                                                                         
Aceasta diferenta a numarului de manageri activi din Norvegia si din Romania se simte in fiecare divizie. In Norvegia putem gasi echipe foarte bune incepand cu liga 4,3...In Romania echipele bune sunt in divizia 1 si 2 (cu mici exceptii). Din pacate avem multi manageri romani care activeaza intr-o liga straina (mai rar se intampla ca un strain sa activeze in liga romana).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Retineti : Chemati-va prietenii in acest joc , pentru a dezvolta comunitatea Ro.                                                    
                                                                                                                                                                                                Numarul de manageri activi
Din 7 Noiembrie  2007
Max: 5865 : 05.11.08, 17:45:01

Saptamana trecuta:
Max: 5668 : 27.04.09, 17:45:01
Min: 404 : 26.04.09, 06:00:01

Ultimele 24 ore:
Max: 5177 : 30.04.09, 17:45:02
Min: 909 : 01.05.09, 06:45:01

Read the full entry
Meciurile amicale!! (13/04/2009 06:58)
                                                                                           
Amicalele reprezinta un mod prin care iti dezvolti calitatea(Q) jucatorilor. In fiecare sezon o echipa poate juca un numar de 210 amicale, dintre care 100 pot fi initiate de alti manageri. Restul de 110 amicale , este bine sa le jucati "tur-retur"/ "seturi"..deoarece cu un singur credit veti juca 2 amicale. Asta inseamna ca trebuie sa gasiti un manager caruia sa  ii oferiti 1 amical, iar el va va invita la randul lui sa jucati 1 amical!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Jucand amicale veti creste Q jucatorilor  si atributele individuale ale acestora. Este bine sa jucati Soft Tk, pentru a evita accidentarea unui jucator. Majoritatea managerilor joaca amicale dupa fiecare etapa din campionat si nu inainte, pentru a pastra fitnessul cat mai ridicat in meciurile pe care le desfasoara.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Cel care initiaza un amical primeste 250.000 din vanzarea biletelor/profitul restaurantului/profitul magazinului.
Pentru a juca toate cele 210 amicale cu un numar mic de jucatori,trebuie sa ocupatii cele 4 casute ale antrenamentului cu "rest", pentru ca jucatorii sa primeasca alte 4 puncte de fitness pe langa cele pe care le primeste un jucator in cadrul unei sesiuni de antrenament.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Fiecare manager are nevoie de 55 credite pentru a juca toate cele 210 amicale, exceptand cazurile in care primiti invitatii de la alti manageri. 15 credite le primiti la inceputul fiecarui sezon din partea Managerleague, de asemenea puteti vinde jucatori pe credite (PS: nu este legal, dar este un mod de a aduna un numar cat mai mare de credite), puteti castiga cupe particulare(veti primi un numar de credite ca invingator), puteti castiga premii,datorita faptului ca aveti in componenta echipei jucatori foarte buni care au dat un randament bun intr-un sezon, sau puteti converti banii echipei in credite. 1credit=1.250.000 la cumparare/ 250.000 la vanzare. Un alt mod de a primi credite este acela de a invita alti manageri sa joace acest joc:) ...veti primi 1 credit pentru fiecare echipa invitata si 10% din creditele pe care le va cumapra acel manager.                                                                                                                                                                                                                                                              
Jucand amicale aveti numai de castigat,deoarece jucatorii vor avea atribute din ce in ce mai mari, lucru care va va ajuta sa ii vindeti mult mai usor sau sa faceti performanta cu ei!!                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Retineti: -nu jucati "tackling hard" pentru ca fitnessul va scadea foarte tare, lucru care va va impiedica sa jucati toate cele 210 amicale intr-un sezon!!!
              -Pentru a face seturi cu un alt manager folositi  thread-ul "AMICALE (si nimic altceva)" 
Read the full entry
Tactica (27/03/2009 20:55)
Cate ceva despre tactica..
Pentru inceput , unele lucruri stiute de majoritatea managerilor care aloca macar 1-2 ore jocului in fiecare zi:
4-3-3 merge cu mixt si longball
4-4-2 merge cu continental si mixt
5-3-2 merge cu mixt si continental
3-4-3 merge cu continental, longball, mixt
3-5-2 merge cu continental si mixt

Fiecare asezare in teren poate fi combatuta:
5-4-1 Continental - 4-3-3 Mingi lungi
5-4-1 Mingi lungi - 3-6-1 Mixt
5-4-1 Mixt - 3-6-1 Continental
5-3-2 Continental - 4-3-3 Mingi lungi
5-3-2 Mingi lungi– 4-4-2 Mixt (4-3-3 Mixt)
5-3-2 Mixt - 3-6-1 Continental (4-5-1 Continental)
4-5-1 Continental – 3-4-3 Mingi lungi(3-3-4 Mingi lungi, 3-5-2 Mingi lungi)
4-5-1 Mingi lungi– 3-5-2 Mixt
4-5-1 Mixt - 3-5-2 Continental (3-6-1 Continental)
4-4-2 Continental – 4-3-3 Mingi lungi(3-4-3 Mingi lungi)
4-4-2 Mingi lungi– 4-3-3 Mixt
4-4-2 Mixt – 4-4-2 Continental (3-4-3 Continental, 3-5-2 Continental)
4-3-3 Continental - 4-4-2 Mingi lungi(4-3-3 Mingi lungi)
4-3-3 Mingi lungi- 5-3-2 Mixt
4-3-3 Mixt – 4-5-1 Continental
4-2-4 Continental 5-3-2 Mingi lungi
4-2-4 Mingi lungi– 5-3-2 Mixt
4-2-4 Mixt – 5-4-1 Continental (4-5-1 Continental)
3-6-1 Continental - 4-2-4 Mingi lungi
3-6-1 Mingi lungi– 4-2-4 Mingi lungi
3-6-1 Mixt – 3-6-1 Continental
3-5-2 Continental – 4-3-3 Mingi lungi(3-4-3 Mingi lungi)
3-5-2 Mingi lungi– 3-4-3 Mixt
3-5-2 Mixt - 3-5-2 Continental
3-4-3 Continental - 4-3-3 Mingi lungi
3-4-3 Mingi lungi– 4-4-2 Mixt
3-4-3 Mixt – 4-5-1 Continental (4-4-2 Continental)
3-3-4 Continental – 5-3-2 Mingi lungi
3-3-4 Mingi lungi– 5-3-2 Mixt (5-4-1 Mixt)
3-3-4 Mixt – 5-4-1 Continental





Read the full entry
Echipele favorite (24/03/2009 22:38)

 

Echipele favorite din viata reala

 

Vroiam sa fac cunoscut faptul ca sunt un suporter al Rapidului, desi in ultima vreme nu m-am mai uitat la meciurile din Liga I pentru ca au aparut acele stenograme,valize,blaturi si alte magarii...lucruri care te fac sa privesti nepasator stiind ca pana in acel moment ai pus suflet,privind meciurile echipei favorite. Imi place echipa Rapidului care a avut un parcurs bun in cupa uefa,care alaturi de Steaua au obtinut puncte importante pentru Romania, datorita carora in acest moment avem 2 echipe in ChampionsLeague! 

In momentul de fata Rapidul este intr-o stare de degringolada totala la nivelul conducerii,desi echipa merge destul de bine!

Istoria clubului începe din ziua de 25 iunie 1923, când, într-o sală a şcolii primare din cartierul Griviţa, lucrătorii de la Atelierele Griviţa şi jucătorii unei echipe (Excelsior) care deja activa în cartier au pus bazele "Asociaţiei Culturale şi Sportive CFR". Preşedinte de club a fost ales Teofil Copaci, maistru la Atelierele Griviţa, iar căpitan de echipă, Grigore Grigoriu, strungar, dar jucător cu experienţă, care mai activase şi la Venus. Cu echipamente confecţionate din pânză vişinie în casa lui Grigoriu şi cu bocancii recondiţionaţi de la Ateliere, noua echipă CFR susţinea jocurile şi antrenamentele pe terenul CAB.

1945 - 1970

În 1940 Rapid a fost prima echipă de fotbal din România care a reuşit calificarea în finala unei cupe europene, Cupa Europei Centrale, nedisputată din cauza celui de-al doilea Război Mondial, dar ediṭie incompleta prin retragerea Austriei ca urmare a Anschlussului, a Cehoslovaciei şi a Italiei datoritǎ angajǎrii în rǎzboi. Rapid reuşeşte să cucerească titlul de campioană în anul 1967.

1990 - prezent

Rapid reuşeşte cele mai importante performanţe ale sale pe plan intern şi internaţional. Din 1993, echipa a fost preluată de George Copos. În 1999 şi 2003 a câştigat campionatul, iar în 1998, 2002, 2006 şi 2007 Cupa României. În 2006, Rapid s-a calificat în Cupa UEFA din postura de câştigătoare a Cupei României, şi a reuşit totodată calificarea în premieră în grupele acestei competiţii, la al doilea sezon de când UEFA a introdus acest format pentru a doua competiţie intercluburi ca importanţă din Europa. Alb-vişiniii au trecut de grupe, iar în şaisprezecimi au întâlnit echipa germană Hertha Berlin, pe care au eliminat-o după 1-0 la Berlin, pe Olympiastadion şi 2-0 pe „Giuleşti”, astfel rapidiştii ajungând în optimi. În această fază, rapidiştii au dat de o altă echipă din Germania, una din marile favorite la câştigarea Cupei UEFA în acel sezon, Hamburger SV (sau SV Hamburg), de care au trecut după 2-0 pe „Giuleşti” şi 1-3 pe AOL Arena (rapidiştii s-au calificat datorită golului din deplasare), iar în sferturi au întâlnit Steaua, cealaltă echipă românească aflată la cea mai mare performanţă în Cupa UEFA din istorie. A fost o luptă dramatică, de unde învingători au ieşit steliştii, după 1-1 în „Giuleşti” şi 0-0 pe Lia Manoliu (steliştii s-au calificat datorită golului din deplasare). Această surprinzătoare ascensiune a Rapidului este cea mai mare performanţă europeană a echipei alb-vişinii de după cel de al doilea război mondial.

 

Manchester United

Din strainatate imi place foarte mult echipa Manchester United. Am ales ca favorita aceasta echipa, deoarece imi place foarte mult fotbalul din Anglia si gradul lor avansat de civilizatie pe stadion! Este o echipa buna,care sezon de sezon se lupta pentru a castiga toate trofeele posibile.

Clubul este de asemenea printre cele mai de succes  cluburi din Anglia : pe parcursul a 20 de ani (din sezonul 1986-87), a câştigat 18 trofee importante, mai mult decât oricare alt club din Premier League. Sunt campionii en-titre ai Angliei, şi au câştigat până acum 16 titluri de campioană. În 1968, au devenit prima echipă din Anglia care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, învingând pe Benfica în finală; au câştigat Liga Campionilor în 1999. Deţin recordul de Cupe FA câştigate, cu 11 trofee.

Din a doua jumătate a anilor '1990, clubul a fost unul din cele mai bogate din lume, şi până de curând a avut cele mai mari beneficii dintre toate cluburile din lume, câţiva ani consecutiv. Din 2007, clubul este pe locul 4 în lume în ceea ce priveşte încasările, dar rămâne cel mai rentabil club de fotbal. Manchester United rămâne şi cel mai scump club din lume. Manchester United este membru fondator al grupului "G-14" de cluburi europene de top.

Clubul a fost fondat cu numele Newton Heath L&YR F.C. în 1878, ca echipa de muncitori de la depozitul Lancashire and Yorkshire Railway din Newton Heath.

Palmares:

Cupa Angliei
1909, 1948, 1963, 1977, 1983, 1985, 1990, 1994, 1996, 1999, 2004, (11)

Cupa Ligii Angliei
1992, 2006,2009 (3)

Cupa Intercontinentala
1999, 2008 (2)

Liga Campionilor
1968, 1999, 2008 (3)

Cupa Cupelor
1991 (1)

Supercupa Europei
1991 (1)

Campionatul Angliei
1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965, 1967, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008 (19)






 

 

Read the full entry
Performante si premii (20/03/2009 17:29)
Premii-echipa
Divizia 1 :
Locul 1>>100 credite
Locul 2>>50 credite
Locul 3>>25 credite

Celelalte divizii:
Castigatorul diviziei primeste 7 credite!

Cupa Ligii:
Castigator>>100 credite si 5 milioane
Finalist>>50 credite si 2.5 milioane

Cupa Departamentului:
Castigator>>1 mil + 2 credite
Finalist>>500. 000

Managerleague-ChampionsLeague
iesirea din grupe>>10credite+20milioane
Castigator>>100 credite si100 milioane
Finalist>>50 credite si 50 milioane

Cupe particulare:
Castigator>>1 credit  pentru fiecare 8 echipe inscrise in cupa +50.000 pentru fiecare echipa inscrisa in cupa
Finalist>>25.000$ pentru fiecare participant in cupa +  0 credite

Castigatorul Departamentului div 2-6: 7 credite
Castigatorul Cupei Departamentului: 1 milion + 2 credite                                                                                                          
Retineti: Creditele primite nu vor afecta numarul maxim de credite pe care puteti sa-l primiti pe sezon. Ele vor fi automat transferate in contul dumneavoastra de catre joc!!                                                                                                
Pe langa acesti bani veti mai primi si suma propusa de sponsor la inceputul fiecarui sezon!!                                                  
Premii primite de jucatori
"The Platinum Boot" == "Gheata de Platina"
"The Platinum Ball" == "Mingea de Platina"

"The Golden Boot" == "Gheata de Aur"
"The Golden Glove" == "Manusa de Aur"
"The Golden Ball" == "Mingea de Aur"
"The Golden Statuette" == "Statueta de Aur"

"The Silver Boot" == "Gheata de Argint"
"The Silver Cap"=="Sapca de Argint"
 
 
"The Platinum Boot" == "Gheata de Platina" este acordata jucatorului cu cele mai multe goluri inscrise din liga.
 
"The Platinum Ball" == "Mingea de Platina" este acordata celui mai bun jucator din liga.
 
"The Golden Boot" == "Gheata de Aur" este acordata jucatorului cu cele mai multe goluri inscrise din fiecare departament.
 
"The Golden Glove" == "Manusa de Aur"  este acordata portarului cu cea mai buna evolutie din fiecare departament.
"The Golden Ball" == "Mingea de Aur" este acordata fundasului cu cea mai buna evolutie din fiecare departament.
"The Golden Statuette" == "Statueta de Aur" este acordata mijlocasului cu cea mai buna evolutie din fiecare departament.
 
"The Silver Boot" == "Gheata de Argint" este acordata atacantului cu cea mai buna evolutie din fiecare departament.
 
"The Silver Cap"=="Sapca de Argint"este trofeul acordat celui mai bun jucator de 17 ani din fiecare departament.
 
 
 
 
 
                                                                                         
Retineti: Pentru un jucator care a obtinut un premiu de -platina , veti primi 10 credite si 2 milioane                                                                                                                    -aur, veti primi 3 credite si 1 milion
                                                                                        -argint , veti primi 1 credit si 1 milion
Read the full entry
Dezvoltarea stadionului (24/02/2009 17:21)
Stadion


Este bine de stiut ce imbunatatiri putem aduce stadionului. Prima data trebuie sa imbunatatim capacitatea stadionului , pentru a obtine cat mai multi bani din vanzarea biletelor.Majoritatea managerilor spun ca este bine sa ducem capacitatea la 30.000 locuri. Dupa ce am efectuat aceasta imbunatatire trebuie sa finalizam construirea magazinului si a restaurantului,pentru ca acestea 2 aduc foarte multi bani. Urmatorii pasi sunt:


1.stadion 40.000
2 tabela max
3.
incalzire max
4.daca ajungi in ligile 2 sau 1, 500 loje VIP
5.reclame max
6.stadion (50.000 sau mai sus)
7.training facilities

8.acoperis
9.academie

Pe urma maresti capacitatea,lojele Vip,parcarea....



Pretul imbunatatirilor:


Capacity Money cost Credit cost Time (in rounds)
5000 0 0 0
10000 1500000 0 15
15000 3000000 1 20
20000 6000000 1 25
25000 9000000 1 30
30000 12000000 1 30
35000 12000000 1 35
40000 12000000 1 35
45000 12000000 1 35
50000 12000000 1 35
55000 12000000 3 35
60000 12000000 3 35
65000 12000000 5 35
70000 12000000 10 35

 
Lighting Money cost Credit cost Time (in rounds)
None 0 0 0
Basic Lights 1000000 0 10
Floodlights 2000000 1 10
FIFA-MAX 2000 4000000 2 15


Score board Money cost Credit cost Time (in rounds)
None 0 0 0
Manual 500000 0 5
Digital 1000000 0 10
Video Wall 2000000 0 10
Plasma Screen Wall 5000000 1 10



 
Heating Money cost Credit cost Time (in rounds)
None 0 0 0
Soil Heating 2000000 0 10
Extendible Roof 4000000 2 30

 
Club Shop Money cost Credit cost Time (in rounds)
None 0 0 0
Small 200000 0 3
Medium 500000 0 6
Large 1500000 1 9


 
Restaurant Money cost Credit cost Time (in rounds)
None 0 0 0
Fast Food 400000 0 4
Pub 400000 0 5
Restaurant 1000000 1 6
Luxury Restaurant 3000000 2 10


 
Youth Academy Money cost Credit cost Time (in rounds)
Basic Grounds 0 0 0
Normal Grounds 2000000 0 15
Improved Grounds 3000000 1 20
Fully Equipped 4000000 1 25
Top Notch 5000000 1 30


 
Training Facilities Money cost Credit cost Time (in rounds)
Simpe grounds 0 0 0
Normal facilities 1500000 0 15
Improved facilities 3000000 1 15
Excellent facilities 6000000 2 20

 
Parking Money cost Credit cost Time (in rounds)
Small Car Park 0 0 0
Medium Car Park 3000000 0 15
Multi-storey Car Park 5000000 2 15
 
 
VIP Boxes Money cost Credit cost Time (in rounds)
0 VIP Boxes 0 0 0
500 VIP Boxes 2500000 1 10
1000 VIP Boxes 3000000 3 15
1500 VIP Boxes 4000000 5 15
2000 VIP Boxes 5000000 7 20
2500 VIP Boxes 10000000 10 20

 
Advertising Space Money cost Credit cost Time (in rounds)
No advertising space 0 0 0
Simple ad boards 1500000 0 10
Metal boards 3000000 1 15
Rotating signs 6000000 3 15
LCD boards 9000000 7 15

Retineti!!!

In functie de imbunatatirile pe care le-ati efectuat la stadion puteti stabili: Pretul biletelor,Profitul magazinelor(%),Profitul restaurantului(%).Acestea depind si de liga in care activati!!


Read the full entry
Traduceri Managerleague (15/02/2009 08:25)
TRANSLATIONS
ORDER OF LANGUAGES
English – Norwegian – Romanian – Spanish – Portuguese – Dutch – Swedish – Danish - Polish-French
Engelsk – Norsk – Rumensk – Spansk – Portugisisk – Tysk – Svensk – Dansk – Polsk-
Englezesc – Novegian – Romanesc – Spaniol – Portughez – Olandez – Suedez – Danez – Polonez
Inglés – Noruego – Rumano – Español – Portugués – Holandés – Sueco – Danés - Polaco
Inglês – Norueguês – Romeno – Espanhol – Português – Holandês – Sueco – Dinarmarqus – Polaco
Engels – Noors – Roemeens – Spaans – Portugees – Nederlands – Zweeds – Deens – Pools
Engelska – Norska – Rumänska – Spanska – Portugisiska – Tyska – Svenska – Danska - Polska
Englesk – Norsk – Romansk – Spansk – Portugisisk – Tysk – Svensk – Dansk - Polsk
Angielski – Norweski – Rumuński – Hiszpański – Portugalski – Holenderski – Szwedski – Duński - Polski

Note: In Norwegian, we don't usually say dollars after the amount of money

“How much do you want for this player?” or “How much do you want for [player name]?”
“Hvor mye vil du ha for denne spilleren?" or "Hvor mye vil du ha for (spillernavn)"
"Cat vrei pentru acest jucator?" sau "Cat vrei pentru (player name)?"
"Cuanto pides por este jugador?" o "Cuanto pides por (player name)?"
"Quanto queres por este jogador?" or "Quanto queres pelo (nome jogador)?”
“Hoeveel wil je voor deze speler (speler naam)?”
“Hur mycket vill du ha för (player name)?”
“Hvor meget vil du have for denne spiller? (spiller navn)”
"Ile chcesz za tego zawodnika?"  “Ile chesz za tego (player name)?"
"C'est combien pour cette jouer?" " Quel pris pour cette (nommes de jouer)?"

“I am willing to pay [X] dollars for [player name].”
“Jeg kan betale (X) (dollar) for (spillernavn)”
“Iti pot da (X) dolari pentru pentru jucatorul (player name)”
“Estoy dispuesto a pagar (X) dolares por (player name)”
“Estou disposto a pagar (X) dollars pelo (nome jogador)”
“Ik ben bereid om (X) dollars voor deze speler (speler naam) te betalen”
“Jag är beredd att betala (X) dollar för (player name)”
“Jeg er villig til at betale (X) dollers for (spiller navn)”
“Moge zaplacic (X) dolarow za (player name)”
"Je peut donner (X) dollars pour (nomme de jouer)

“I only have [X] dollars.”
“Jeg har bare (X) (dollar)”
“Am doar (X) dolari”
“Sólo tengo (X) dolares”
“Só tenho (X) dollars”
“Ik heb maar (X) dollars."
“Jag har bara (X) dollar”
“Jeg har kun (X) dollars”
“Mam jedynie (X) dolarow”
"J'ai ceulement (X) dollars"

“Too Much”
“For mye”
“Prea Scump”
“Demasiado”
“É muito”
“Te veel”
“För mycket”
“For meget”
“za duzo”
"Trop cher"

“Not Enough”
“Ikke nok”
“Prea putin”
“No es suficiente”
“Não é suficiente”
“Niet genoeg”
“Inte tillräckligt”
“Ikke Nok”
“za malo”
"Pas assez"

“I want [X] dollars for [player name].”
“Jeg vil ha (X) (dollar) for (spillernavn)”
“vreau (X) dolari pentru (player name).”
“Quiero (X) dolares por (player name)”
“Quero (X) dollars pelo (nome jogador).”
“Ik wil (X) dollars voor (speler naam)”
“Jag vill ha (X) dollar för (player name)”
“Jeg vil have (X) dollers for (spiller navn)”
“Chce (X) dolarow za (player name)”
"Je veut (X) dollars pour (nomme de jouer)

“I would be willing to sell [player name] for [X] dollars.”
“Jeg kan selge (spillernavn) for (X) (dollar)”
“Vand jucatorul (player name) doar pentru (X) dolari”
“Estoy dispuesto a vender a [player name] por (X) dolares”
“Posso vender o [nome jogador] por (X) dollars”
“Ik ben bereid om deze speler [speler naam] te verkopen voor (X) dollar”
“Jag kan sälja [player name] för (X) dollar”
“Jeg er villig til at sælge [spiller navn] for (X) dollars”
“Moge sprzedac [player name] za (X) dolarow”
"Je vendra (nomme de jouer) pour (X) dollars"

“I will sell [player name] for value”
“Jeg kan selge (spillernavn) for verdien (hans)”
“Vand jucatorul (player name) la valoarea lui”
“Vendo a (player name) por su precio”
“Vendo o (nome jogador) pelo valor”
“Ik wil deze speler (speler naam) verkopen voor zijn waarde”
“Jag säljer (player name) för värdet.”
“Jeg vil sælge (spiller navn) for hans værdi”
“Sprzedam go za jego cene”
"Je vendra (nomme de jouer) pour valeur"

“Will you sell [player name] for value?”
“Kan du selge (spillernavn) for verdien (hans)?”
“vinzi jucatorul (player name) la valoarea lui?”
“Me venderías a (player name) por su precio”
“Vendes o (nome jogador) pelo valor?”
“Wil je deze speler (speler naam) verkopen voor zijn waarde?”
“Säljer du (player name) för värdet?”
“Vil du sælge (spiller navn])for hans værdi?”
“Czy sprzedaz zawodnika za jego cene?”
"Vendras tu (nomme de jouer) pour valeur?"

“How much for these two?”
“Hvor mye for disse to?”
“cat vrei pentru acestia 2?”
“Cuanto pides por estos dos?”
“Quanto queres por estes dois?”
“Hoeveel voor deze twee spelers?”
“Hur mycket för de här två?”
“Hvor meget for de her to?”
“Ile za tych dwoch?”
"C'est combien pour les deux?"

“Would you consider 70% of value for [player name]”
“Kan du vurdere 70% av verdien til (spillernavn)”
“iei in considerare o oferta de 70% din valoare pentru (player name)?”
“Me venderías a (player name) por el 70% de su precio“
“Podes aceitar 70% do valor pelo (nome jogador) “
“Wil je deze speler (speler naam) verkopen voor 70% van zijn waarde?”
“Skulle du överväga 70% för (player name)“
“Vil du overveje 70% af hans værdi for (spiller navn)”
“Wezmiesz pod uwage 70% ceny za (player name)”
"Que pense tu de 70% de valeur pour (nomme de jouer)

“Well, I think all is ok”
“Vel, jeg tror alt er ok”
“Bun, cred ca totul e ok.”
“Bueno, creo que todo está correcto”
“Bem, acho que está tudo ok”
“Oke, ik denk dat het goed is”
“Jag tror allt är ok”
“Okay, jeg tror alt er okay”
“Sadze ze jest dobrze “
"Alors, c'est bonne"




RETINETI: Daca doriti sa adaugati ceva trimiteti PM
Traducerile nu au fost realizate de mine...eu doar le-am cules de pe forum!!
Read the full entry
Interview with Richie Rich (14/02/2009 09:00)

This article is written by Skot   

Dolarel, with his team FCMarijuana has an interesting past, present, and a fruitful future i hope. That is if he will grow up a little Tongue out.

The 35th season was the beginning of the big business, buying and selling good players on huge sum of money. This business was until Dolarel had quarrels with some managers on romanian league and sacked all the team. Instead of those great players he bought shitty goalkeepers, thus having a goalkeeper team, how he likes to say "SMART".
After 2 seasons he returns and finds a team with a budget of 30 milions and 0 credits. Although, luck is on his side and the youth academy gave him an excelent attacker Frasineanu Ovidiu who was sold in the next round to big guns for 140 milions. Then he sold some goalkeepers and restarted business.
He has a remarcable ability of selling players for good money and/or many credits, fact that helped him out in building the new team. At the moment he owns a team of 30 players, mostly young - maybe future stars.

Some of the highlights>>>
- His bigest sale is from season 42 - a defender named "Flare" --> 304.500.000$
- The bigest acquisition for his team is from season 43 - a middfielder named "Augusto Vieira" --> 220.695.499$
- The most loved player (by the other managers) is ANA - a very beautifull player from all points of view
- The most loved (by me, the journalist):  AnnA Kiss

Now a little insight on the matter>>>
I don't like this kind of merchandiser-style at all. Only if it is made for a few season, to pile up resources for a future performance approach. Then some might ask: why you made this article? Cause we need to stick together when some of us are attacked with unfounded accusations. Right now,some groups of managers thinks that Dolarel is making foul play, but be sure that he is one of the most honest romanian managers and he always respects his word in deals.
However, a little criticism to Dolarel too (and to all similar): due being still young, dealind with this great players is dangerous. You are like a kid left alone in the candystore. All kind of bids are coming to you, you have dozens of PM-s every day, huge sums of money and credits. It is a dangerous affair, you might lose it sometimes, and do stupid things. This businessman thing (bisnitar, pe romaneste) needs more experienced and more analitical person, not an impulsive like you. Beware.
Being a merchandiser, selling/buying a lot, inevitably you come in touch with all kind of people. With some you can relate, with others not. Some deals are made, some are falling... But hey, that's life. Get over it and play the game.

(This article was made with help from topspin - thanks!)
Read the full entry
Sentimentul de victorie (10/02/2009 18:54)
 Sentimentul de victorie pe care echipele reale refuza sa ni-l ofere


Astazi pe data de 12 februarie 2009 ora 18.00 ML ne-a fost oferit cel mai mare meci din Managerleague pe care l-a jucat o echipa din liga RO. Razvan (RO FC Arges) a jucat finala ML-CL impotriva lui CzarneKoszule.A castigat meciul cu scorul de 4-3,lucru care a dus la castigarea primului trofeu important de catre o echipa din Romania.
Cel mai mare punct in care poate ajunge o echipa in acest joc este castigarea acestui trofeu,cel mai ravnit din joc.Aproape toate echipele ce participa in Cl se axseaza pe aceasta competitie in dauna campionatului.Este singurul loc in care poti fi remarcat de ceilalti manageri. Razvan a finalizat astazi ceea ce a inceput Andox,care a deschis drumul echipelor in ML-CL!!

A sosit ziua in care ne putem mandri cu un manager roman.Au trecut 23 de ani de la ultimul Champions league castigat de o echipa din romania(1986-Steaua Bucuresti). Veti spune ca aceasta comparatie este cam deplasata...dar astazi Razvan ne-a facut fericiti la fel cum i-a facut Steaua pe majoritatea romanilor in acea perioada. Suntem mandri ca am fost reprezentati cu demnitate si onoare in aceasta competitie.Din acest moment liga Ro va fi privita cu mai mult respect si cu mai multa "frica" de catre celelalte nationalitati.

Din pacate acest sentiment nu ne-a fost oferit si in realitate. Echipele din strainatate au avut un mod mult mai rapid de dezvoltare ca cel al romanilor.Sper ca in viitorul apropiat sa avem motive sa iesim in strada si sa ne bucuram de castigarea unui asemenea trofeu.


Desi Razvan nu are in palmaresul echipei niciun titlu de campion al diviziei I Romania, el a reusit sa imbogateasca istoria echipei cu un trofeu superb!! I-au fost acordate de catre joc 100de credite + 100 milioane pentru castigarea Cl-ului. Este un premiu mult prea mic pentru aceasta performanta.Este nesemnificativ in comparatie cu respectul castigat.Merita cu prisosinta acest trofeu pentru ca este unul din managerii care aloca fff mult timp acestui joc!!


Din partea intregii comunitati Ro, Iti uram cele mai mari si mai sincere FELICITARI!!!!


Read the full entry
ML-M Romanian (07/02/2009 09:40)


                                                                                                          ML-M Romanian

 

 

Acesta este ziarul managerleague.Este locul in care suntem reprezentati cu onoare si demnitate de catre Skot(Ssteaua). Este persoana care scrie despre tot ceea ce se intampla in liga noastra de fotbal.Se ocupa de analiza ligii I ,ia interviuri unor manageri,scrie despre diferite conflicte sau realizari din managerleague.

 

Puteti intra pe site-ul ziarului pentru a citi articolele si a le comenta sau vota.Fiecare liga din acest joc este reprezentata de unul sau mai multi jurnalisti.Liga noastra are un singur reprezentant in randul ziaristilor ML-M (Skot). In urma cu cateva sezoane, el a recrutat si 3 ajutoare (topspin, rottyissa, coma), ca sa analizeze situatia din diviziile secunde. Pentru moment s-a renuntat la aceste analize din cauza recesiunii economice mondiale. Ca orice, si ML este afectata de criza. Cei care sponsorizeaza ziarul au mai putine credite, si de aceea nu dadea frumos ca noi, romanii, sa scriem prea multe articole. Unii ar fi zis ca suntem ahtiati dupa credite, si am fi pornit iarasi niste animozitati impotriva comunitatii romane din ML. Asadar, cand situatia se va redresa, sa speram ca o sa porneasca iarasi analizele asupra ligilor secunde. Si poate intr-o buna zi, sa se extinda si numarul jurnalistilor romani in ML-M.".Este bine ca  avem macar un jurnalist pentru ca ziarul reprezinta un mod prin care putem face mandra comunitatea romana din managerleague,putem semnala anumite conflicte in care sunt implicati romani,putem prezenta echipe de succes precum Dinamo 13(Andox) care a deschis drumul romanilor in ML-CL.

 

ML-M este locul in care putem afla detalii despre alte campionate sau despre alti manageri.

 

Pentru a intra pe acest site trebuie sa urmati anumite etape precum:


      - intrati pe http://www.ml-magasinet.net/ml/
- in partea stanga jos a paginii aveti "Registrer konto"
- dupa ce va inregistrati un cont, si primiti confirmarea pe mail, va puteti loga tot acolo, putin mai sus, in sectiunea "Pålogging"
- v-ati logat, mergeti stanga sus, sectiunea "Brukermeny", submeniul "Instillinger"
- la "Språk for nettsted" si la "Hjelpeside" alegeti ENGLEZA si dati "Lagre"

Gata, ati schimbat limba in Engleza
.

 


intrati cu cea mai mare placere pentru ca aveti numai de castigat.Daca doriti sa participati la scrierea unui articol luati legatura cu jurnalistul Skot si trimiteti-i documentul word la adresa de email>>gyerog@yahoo.com

 

 Retineti: Ca si pe forum sau chat trebuie sa comentam intr-un stil cat mai frumos si adecvat orice articol!!!

Norvegienii au tinut cont de faptul ca Skot este un bun jurnalist si au hotarat ca din acest moment saputem scrie articole in limba romana!! 

Pasii necesari pentru a scrie un articol sunt urmatorii:


1. cei de mai sus - crearea contului si schimbarea interfetei
2. click pe prima optiune din meniul din stanga sus: "Submit an article". Se va deschidefereastra de editare
3. Scrieti TITLUL si apoi articolul (puteti folosi culori, bold, italic, etc...). Cand ati terminat de scris, FOARTE IMPORTANT...
4. NU salvati direct. INTAI trebuie sa ii dati UNDE sa salveze articolul. DECI, mai jos, unde se termina fereastra in care ati scris articolul, este sectiunea "Publishing". Acolo selectati
  Section: Local
  Category: Româna
La optiunile urmatoarenu umblati, mai treceti la rubrica "Author Alias" numele vostru de scena, cu care va aparea articolul 
Mai jos iar nu umblati
5. ABIA ACUM mergeti sus, si dati SAVE


Read the full entry
Ce este Managerleague? (07/02/2009 00:07)

Managerleague

 

 

Nu mai tin minte exact locul de unde am aflat despre acest joc sau persoana care mi l-a recomandat.Sunt foarte fericit ca am accesat acest manager online pentru ca este mai presus de orice joc cu aceasta tema.Este un joc frumos din toate punctele de vedere!!

Ca orice lucru pamantesc are si defecte….unele mai mari altele mai mici, care pot fi remediate pe parcurs!!”Un defect major” poate fi modul in care te atrage jocul..este foarte captivant. Majoritatea managerilor petrec cel putin 5-6 ore pe zi cautand jucatori,facand tactici sau doar pentru a discuta pe forum.

Este locul in care iti vei face cu siguranta foarte multi prieteni…

 

Majoritatea managerilor din acest joc desi sunt nemultumiti de unele schimbari,au o parere foarte buna despre modul in care se desfasoara:

 

 

CS Cizme Rupte (JIJIkent): Pentru mine ML este locul in care pot sa arat ca exista romani cinstiti. Mereu suntem mintiti, tradati, furati, chiar de catre cei pe care ii alegem sa ne conduca. Iar romanii la randul lor mint, fura, tradeaza, triseaza - asta e perceptia celorlalti despre noi. Eu sunt aici un exemplu ca exista romani sinceri, corecti, onesti, integri, onorabili, curati. Si din ce in ce mai multi astfel de romani ni se alatura in joc, in incercarea de a demonstra virtual ceea ce echipele noastre de fotbal nu sunt in stare in realitate.


SSteaua: Ce sa zic? M-am alaturat jocului in sez 26, la final, luand un anunt de pe Sport.ro
Nu am mai jucat alte jocuri online, nici inainte si nici dupa. Crek a fost dragoste la prima vedere ROFL!.
Am jucat inainte Championship Manager, ceea ce m-a ajutat mult in prima perioada. Deja stiam despre atribute, tactici, antrenament...
Un alt mare avantaj la inceput a fost ca am inceput sa promovez jocul si sa primesc cate 1 credit pentru fiecare inscris. Astfel, in primul meu sezon aici, am castigat peste 100 credite din referral, plus 100 credite pentru ca am fost al treilea intr-un top pe tot ML-ul, cu numarul de jucatori recomandati (era in perioada aceea un concurs de acest gen).
Jocul are limitele sale, fiindca este facut de o companie mica, cu resurse limitate. Are un singur programator, ceea ce nu ii permite sa faca pasi spectaculosi in dezvoltare. Insa mai mereu apare cate ceva, ce sa zicem... Eu am invatat sa-l accept asa cum este, cu bunele si relele lui.
Marele plus al jocului este comunitatea. Prin intermediul forumului am reusit sa cunosc oameni de toate felurile, din intreaga lume. Cu unii (de la noi), chiar ne-am cunoscut personal (amintesc numai pe jijikent, ET, Pat). Sunt niste baieti extraordinari, si abia astept sa mai cunosc si altii (mai ales altele, cum ar fi Zanitza si Ana lui dorel Grin).
Un alt atu al jocului este si chat-ul, preferat mai ales de tineri. Cei care au in grija canalul romanesc fac o treaba buna. Felicitari.
Cam atat... ce sa mai spun? Ma bucur ca m-am alaturat acestei comunitati, ca v-am cunoscut si ca m-am facut cunoscut (pentru multi in sens pozitiv, pentru cativa in sens negativ. Imi cer scuze de la cei din urma...)


RO DreamTeam: Dupa multe managere jucate si indelungi asteptari de a aparea un joc in care sa concurez contra unor adversari umani si nu contra calculatorului...in sfarsit sunt fericit.Chiar daca nu este o clona a fotbalului real, in proportie de 75% seamana cu originalul.Sa speram ca va dura cat mai mult timp aceasta bucurie!

 

PunKt Ro: Managerleague pentru mine reprezinta o promisiune a lui Spinner ca va crea un simulator de manager care sa contina cat mai mult fotbal . Nici 15% cat are acum dar nici 100% pentru ca pare foarte greu. Un 60 - 70% strategie fotbalistica, ar fi suficient ca sa ma declar fericit ca joc M.L. Pana atunci continui sa protestez prin toate mijloacele permise de regulament.(ET este un manager care doreste un fotbal cat mai real!! )

 

Spartans ™: Am inceput sa joc ML fiind influentat de Football Manager. Nu a fost primul manager online jucat, in perioada in care am inceput sa joc ML mai jucam cateva online. In timp am renuntat la restul si am ramas fidel acestui joc, care, desi are inca mult de munca pana sa ajunga un simulator de fotbal adevarat, are cele mai multe lucruri care atrag fata de cee este pe piata.
Joc ML de placere, nu neaparat sa fac performanta, desi,  ar cam trebui sa incep sa fac. Dupa cum stiti, cel mai mult imi place sa cresc jucatori si abia astept sa fac asta din nou. In ultimul rand, dar cel mai important lucru care ma tine pe ML este comunitatea, in special cea din Romania. De fapt, am inceput sa joc serios ML din momentul in care am intrat pe ro-chat, cu vreo 8 sezoane in urma.
Intr-o singura fraza: ML este pentru mine un MirC mai colorat, o reminiscenta a adolescentei, de care inca am nevoie.

 

F.C. Cetatea Targovistei: Managerleague e un drog care ma prinde... imi creaza o dependenta placuta… imi ocupa timpul pe care il alocam telembizorului(si asta e un lucru bun), imi provoaca si momente de furie cand pierd aiurea, dar si o satisfactie atunci cand ai o realizare destul de mareata:cel putin o semifinala de CL. Obiectivul meu e sa joc o finala de cl si daca am ajuns acolo s-o si castig.

 

genghis-khan: pai in primul rand o scapare din cotidian..in al doilea rand imi place competitia...imi place tot ce e complex si frumos..e sportul rege si am ocazia sa fac in acest joc ce altii nu pot in viata reala din cauza banilor...ce nu poate dinamo pot eu….(frumos)

 

DINAMO 13: Un joc interesant de care am devenit dependent SmileAici am intalnit oameni de calitate , lucru care ma face sa fiu atras de joc. Si nu in ultimul rand reprezinta o mare provocare .

 

Vsmeci: Cu acest mic regret despre vzionarea video ca si la managerzone pot aprecia ca jocul este foarte antrenant si m-a captat foarte mult, sunt hotarat sa promovez mai departe chiar si pana in divizia 1, este cel mai bun joc online pe care l-am jucat si imi place foarte mult ca ceilalti manageri sunt persoane ca mine si nu joc cu calculatorul, de accea vreau sa promovez cat mai sus sa nu am botmanageri in departament.
Bafta tuturor si sa stiti ca urmaresc toate formurile voastre chiar daca nu scriu decat foarte rar pe forumuri

 

Dupa cum vedeti majoritatea managerilor au o parere buna privind acest joc.Pe toti ne-a captivat mai mult ca orice manager online jucat vreodata.Este locul in care ne petrecem o mare parte a timpului…

 

 

Ca in orice comunitate online exista mai multe persoane cu pareri diferite.Acest lucru duce de multe ori  la conflicte.Trebuie sa tinem cont de parerile tuturor managerilor daca sunt exprimate intr-un mod cat mai civilizat.

 

Retineti: jocul este “for fun” deci trebuie tratat ca atare!!!

Read the full entry
Asezarea jucatorilor in teren!! (29/01/2009 13:14)

Asezarea jucatorilor in teren!!

 

 

 

Aceasta este reprezentarea unui sistem de joc 4-4-2.Cel mai folosit sistem de joc.Din aceasta formula  poti trece foarte usor la o tactica de atac sau la una de aparare,in functie de rezultat.Puteti creea un eveniment cu ajutorul caruia sa treceti la un sistem cu 5 fundasi care va pastra rezultatul dorit,sau la un sistem cu 3 atacanti,pentru a ataca din ce in ce mai mult poarta adversarului.

Daca veti folosi 4-4-2 ca sistem de asezare,puteti selecta un joc continental sau mixt.Dupa puteti selecta si capitanul echipei.Acesta aduce un bonus mai mare echipei daca este bine ales:

 

-capitan>> mijlocas in continental   
-capitan>> atacant in mixt

-capitan>> fundas in longball

 

Retineti: Capitanul ehipei trebuie sa aiba cel putin 27 ani si preferabil cea mai mare perceptie din echipa!!

 

 

 

----------------------------------------------------------
-         2          6                -                       -         -
-         3          7         10   -                       -         -
- 1                                    -        Jumatatea                -
-         4          8          11  -    Adversarului-         -
-         5          9                -                       -         -
----------------------------------------------------------

 

 

 

1-portar

 

2-fundas stanga

3-fundas central

4-fundas central

5-fundas dreapta

 

6-mijlocas stanga

7-mijlocas central

8-mijlocas central

9-mijlocas dreapta

 

10-atacant

11-atacant

Read the full entry
Cupele particulare (27/01/2009 15:32)

Totul despre cupele particulare!!

Cupele particulare reprezinta un mod prin care putem creste moralul

echipei si atributele jucatorilor.Cupele se desfasoara in fiecare week-end,exceptand cele creeate de “Administratorul jocului- Spinner” cu diverse ocazii,cum ar fi Craciunul.Aceste cupe se pot desfasura in orice zi.

Cupele incep de la ora 13.00(Ml-time) si se joaca o etapa la fiecare 30 de minute.

 

Cel ce creeaza cupa poate impune unele conditii, cum ar fi: divizia din care au voie sa intre echipele,liga si ziua in care doreste sa se desfasoare cupa!Deasemenea cel care creeaza cupa poate pune o parola,pentru a evita echipele ce nu corespund cerintelor sale!

 

O cupa poate fi gratuita daca cel ce o creeaza plateste din propriile credite.Astfel echipele ce vor participa vor plati doar taxa in bani,nu si cele 2 credite!

 

Castigatorul primeste 1 credit pentru fiecare 8 echipe inscrise in cupa . Ex: cupa de 8 - 1 credit , cupa de 16 - 2 credite . Daca nu se umple cupa primeste credite egale cu cel mai mare multiplu de 8 ( Ex : la o cupa de 64 cu 63 echipe inscrise castigatorul primeste 7 credite )

 

Costul de participare difera in functie de divizia din care faci parte. O echipa dintr-o divizie inferioara va plati o taxa mai mica,pentru ca exista riscul ca ea sa nu joace mai mult de 1 meci,caz in care ii este afectat bugetul!

 

Banii obtinuti din vanzarea biletelor vor fi impartiti in mod egal intre cele 2 echipe.

Retineti:Pentru ca o cupa sa se desfasoare , sunt necesare 4 echipe.Daca la momentul in care cupa trebuie sa inceapa,nu sunt inscrise 4 echipe,acea cupa va fi amanata pentru saptamana urmatoare.

Retineti: Sunt foarte multe cupe de 64 de locuri,creeate de un manager roman....in cadrul carora se acorda premii in bani si credite!!

Read the full entry
Cum sa devin bogat?! (25/01/2009 23:07)

Ce trebuie sa fac pentru a deveni bogat?

    Aceasta este o intrebare pe care multi o adreseaza in momentul in care se apuca sa joace acest manager.Nu este un traseu pe care trebuie sa-l urmezi pentru a deveni bogat.Pentru a realiza acest lucru si pentru a face o echipa competitiva trebuie sa acrodati putin mai mult timp.Daca doriti ca peste 4-5 sezoane sa aveti o suma frumoasa in cont si un lot tanar si bun trebuie sa petreceti 5-6+ ore pe zi in fata calculatorului cautand echipe care,refac,intineresc,manageri care se retrag din acest joc si care doresc sa vanda pentru o suma modica toti jucatorii….teamless! Degeaba avem fereastra jocului deschisa zilnic,daca nu cautam sa descoperim cat mai multe lucruri noi,sa citim manualul,threadurile si toate lucrurile care ne ajuta sa ne dezvoltam viziunea asupra jocului,asupra modului in care se desfasoara acesta.

     Cea mai rapida cale de a te imbogati este sa cresti si sa vinzi tineri.

Daca nu ai bani incearca sa vinzi cativa jucatori astfel incat sa strangi 60 de milioane.Cu acesti bani poti cumpara 2,3 jucatori fara echipa Q72+ (teamless) pe care sa-i cresti (portari nu se merita decat de la Q75+).Este de preferat sa fie de 4stele+ si sa-i cumparati la inceput de sezon pentru a-i creste cat mai mult. Acestia apar de obicei inainte de primul cantonament.

     Dupa ce-i cresti in amicale,meciuri de liga si cupe,cantonamente si antrenamente, la sfarsitul sezonului poti sa-i vinzi si din profit sa platesti taxe sau poti sa-i pastrezi si sa-i vinzi la inceputul sezonului.

     Cu banii obtinuti de pe urma lor puteti cumpara mai multi jucatori fara echipa si sa repetati procesul.Repetati procesul timp de cateva sezoane,pana sunteti siguri ca aveti o echipa competitiva si ceva bani in cont pentru a mai imbunatati lotul de la sezon la sezon cu cate 1 jucator .

Daca vreti sa faceti performanta trebuie sa tineti cont de faptul ca atunci cand cumparati jucatori scad atributele echipei.

    

      Situatia financiara a clubului poate fi:

- Foarte Sarac(Very poor):                                  0-20 mil

- Avere Putina(Low Wealth):                             20-50 mil

- Cont Mediu(Average bank account):               50-100 mil

- Prosper(Wealthy):                                            100-150 mil

- Bogat(Rich):                                                     150-200 mil

- Foarte Bogat(Very Rich):                                 200-250 mil

- Putred de Bogat(Stinking Rich):                      250-300 mil

- Nesimtit de Bogat(Filthy Rich):                       300-400 mil

- Ridicol de Bogat(Ridiculously Rich):              400-500 mil

- Bogat de innebunesti(Insanely Rich):              500-750 mil

- Facut din Bani(Made of Money):                     750-1000 mil

- Imparatul verde(King Midas):                          1000+ mil

 

 

Read the full entry
Juniorul (25/01/2009 23:05)

Juniorul academiei

 

 

 

Toate echipele primesc cate un jucator de 17 ani la inceputul fiecarui sezon de la propria academie de tineret.Acest jcuator poate reprezenta inceputul afacerilor pentru dumneavoastra.Daca aveti norocul sa primiti un q74+ puteti obtine o suma foarte frumoasa din vanzarea lui.Academia echipei conteaza atunci cand primim juniorul.Cu cat aveti mai multe upgradeuri realizate la academie,cu atat cresc sansele sa primiti un junior cu o calitate (Q) mai mare.

 

 

Division 1:
Basic grounds: Q68 ->
Normal grounds: Q69 ->
Improved grounds: Q70 ->
Fully equipped: Q71 ->
Top notch: Q72 ->

Division 2:
Basic grounds: Q67 ->
Normal grounds: Q68 ->
Improved grounds: Q69 ->
Fully equipped: Q70 ->
Top notch: Q71 ->

Division 3:
Basic grounds: Q66 ->
Normal grounds: Q67 ->
Improved grounds: Q68 ->
Fully equipped: Q69 ->
Top notch: Q70 ->

Division 4:
Basic grounds: Q65 ->
Normal grounds: Q66 ->
Improved grounds: Q67 ->
Fully equipped: Q68 ->
Top notch: Q69 ->

Division 5:
Basic grounds: Q64 ->
Normal grounds: Q65 ->
Improved grounds: Q66 ->
Fully equipped: Q67 ->
Top notch: Q68 ->

Division 6:
Basic grounds: Q63 ->
Normal grounds: Q64 ->
Improved grounds: Q65 ->
Fully equipped: Q66 ->
Top notch: Q67 ->

Read the full entry
Transferuri (25/01/2009 23:04)

Transferurile in Managerleague

 

 

 

 

Sectiunea <Transferuri> o vizitati in momentul in care vreti sa:

 

-faceti oferta pentru un jucator

-vedeti ce oferte aveti pe jucatorii dumneavoastra

-vedeti alte oferte active si momentul in care managerii pot accepta

-va faceti o parere despre preturile pietei

-vreti sa retrageti o oferta de pe un anumit jucator.

 

In momentul in care vreti sa cumparati un jucator trebuie sa aveti in vedere anumite criterii:

 

-Studiati piata de transferuri foarte bine inainte de a lua o decizie

-Daca doriti sa cumparati un jucator de 17 ani incercati-va norocul la <Teamless> unde daca aveti putin timp liber si sunteti ageri puteti gasi jucatori foarte buni.Pentru a cumpara un jucator liber de contract ,veti plati valoarea sa +1credit.El se va alatura echipei dumneavoastre in momentul in care ati dat banii.

-Cea mai mica  oferta pe care o puteti face pentru un jucator este de 70% din valoarea sa.Nu sunt permise intelegerile dintre manageri,jucatorii se vand pentru cea mai mare oferta activa.

-Evitati sa cumparati / vindeti jcuatori altor echipe ale caror manageri sunt frati,surori,etc…daca folositi aceeasi conexiune la internet.

-Nu puteti cumpara jucatori daca aveti in lot 30+ de jucatori.

-Ofertele pot fi acceptate sau retrase doar dupa ce au trecut 12ore de la momentul in care ati facut oferta.

 

 

Multi se intreaba “cum cautam un jucator??”

 

Un alt mod de a cauta jucatorii este urmatorul: Transferuri>Cauta>

 

Aici putem cauta jucatorii ce evolueaza pe un anumit post (portar,fundas,mijlocas,atacant)!

 

Putem cauta jucatorii folosind un scout sarac,mediu,decent,bun,foarte bun,excelent!Cautati sa angajati un scout cat mai batran , pentru a plati mai putini bani in momentul in care il veti concedia. Scoutul arata potentialul jucatorului de a-si imbunatati atributele individuale pe parcursul unui sezon.Scoutul poate fi folosit o singura data pe sezon.Dupa ce am cautat un anumit tip de jucatori cu scoutul,il concediem si angajam altul,pentru a ne putea ajuta intr-o noua cautare.

 

Putem cauta jucatori dupa varsta, anumite atribute individuale si valoare.

 

 

 

 

Cum ne putem vinde jucatorii??

 

Cel mai usor mod de a vinde un jucator este reclama. Poti face reclama unui jucator doar daca este pus pe lista de vanzare a clubului tau.

 

Sunt threaduri speciale pentru a face reclama jucatorilor de vanzare. Ele sunt creeate pentru anumite categorii de jucatori.De ex:

 

-Midfielders For Sale

-Q 80 or higher players for sale

-Attackers For Sale

-Youths (17/18 yo) for sale

-Goalkeepers For Sale

-Defenders For Sale

-Team For Sale

-31+ Players For Sale

-70% players for sale

 

 

Tot aici putem gasi threadurile unde sa postam oricand dorim un jucator:

 

-Midfielders Wanted

-Attackers Wanted

-Q 80 or higher players Wanted

-Youths (17/18 yo) WANTED

-Defenders Wanted

-Goalkeepers Wanted

-31+ Players Wanted

 

Retineti:Pentru a putea naviga aceste linkuri apasati "ctrl"+click pe link-ul respectiv

 

Sunt si threaduri romanesti unde postam daca vrem sa cumparam / vindem anumiti jucatori:

 

-Sticky: Players FOR SALE (Jucători de VÂNZARE)-Nu abuzati de caractere uriase,smile-uri si culori stridente.

 

-Sticky: Players WANTED (Cumpăr jucători)

 

 

RETINETI:

 -Aceste threaduri au regulile sale ,iar ele trebuie respectate daca dorim ca postarile noastre sa ramana pana vindem/cumparam jucatorul.Postarile sunt perisabile,pentru a nu aglomera threadul.

-NU trimiteti mesaje altor manageri cu jucatorii vostri, numai daca ei au postat pe unul din threaduri ca doresc sa achizitioneze un jucator.Daca incalcati aceasta regula,ei au dreptul de a raporta mesajul dumneavoastra adminilor.Puteti fi sanctionati cu 1 warning. (la 5 warning-uri echipa este inchisa-GRIJA MARE)

-NU postati pe alte threaduri,decat pe cele prevazute mai sus.

-Jucatorii se vand doar pentru cea mai mare oferta existenta.Sunt interzise intelegerile intre manageri.

-NU oferiti alte lucruri in schimbul unui jucator, cum ar fi credite,Q calculator,jucatori la schimb,meciuri,favoruri!!!

 

Daca veti respecta aceste reguli nimeni nu va avea ce sa va reproseze privind modul dumneavoastra de a va desfasura activitatea in cadrul acestui joc.

Read the full entry
Situatia Financiara (25/01/2009 23:03)

Situatia Financiara

 

 

 

 

In functie de profitul pe care-l aveti intr-un sezon va trebui sa platiti taxe.Profitul reprezentand diferenta dintre banii incasati din toate sursele(transferuri,sponsor,premii,bilete vandute,reclame..etc) si banii cheltuiti pentru transferuri,salariile personalului si ale jcuatorilor.

 

Taxele sunt calculate in urmatorul mod:

 

0-2.000.000 $ : This amount is taxed 0%

2.000.001 - 5.000.000 $ :10%

5.000.001 -10.000.000 $ :20%

10.000.001-20.000.000 $ :30%

20.000.001-50.000.000 $ :40%

50.000.001 and upwards $ :50%

 

Taxele se platesc pentru ca de la sezon la sezon sa putem pastra cat mai multi bani in contul echipei.Nu exista o regula dupa care trebuie platite aceste taxe.Fiecare manager are modul lui de a gandi si propria viziune asupra acestui lucru.Cei care joaca acest joc de la inceput spun ca cel mai usor mod de a plati taxele fara sa simtiti lipsa banilor din cont este sa renuntati in fiecare sezon la 50 de milioane.Daca platiti in fiecare sezon 50 milioane,in 5-6 sezoane veti putea termina sezonul cu 800milioane in cont.Cei care incep sa joace managerleague este bine sa nu plateasca taxe prea mari in primele 4-5 sezoane. Trebuie sa investeasca toti banii in jucatori.

 

Clasificarea averilor:

- Falimentar(Bankrupt):                                      -0    >>trebuie sa tineti cont de faptul ca daca la sfarsitul sezonului aveti – 5.000.000 in cont sunteti declarati.

                                                                                >>falimentari si pierdeti echipa.

- Foarte Sarac(Very poor):                                  0-20 mil

- Avere Putina(Low Wealth):                             20-50 mil

- Cont Mediu(Average bank account):               50-100 mil

- Prosper(Wealthy):                                            100-150 mil

- Bogat(Rich):                                                     150-200 mil

- Foarte Bogat(Very Rich):                                 200-250 mil

- Putred de Bogat(Stinking Rich):                      250-300 mil

- Nesimtit de Bogat(Filthy Rich):                       300-400 mil

- Ridicol de Bogat(Ridiculously Rich):              400-500 mil

- Bogat de innebunesti(Insanely Rich):              500-750 mil

- Facut din Bani(Made of Money):                     750-1000 mil

- Imparatul verde(King Midas):                          1000+ mil

Read the full entry
Forum&chat (25/01/2009 23:02)

Partea distractiva a Managerleague

 

 

 

Cel mai important lucru pentru majoritatea managerilor reprezinta crearea unor noi prieteni.Multi joaca acest joc doar pentru a discuta cu alti oameni,pentru a-si face noi prieteni,pentru a schimba pareri despre anumite lucruri.Acest joc se difera de celelate managere online,prin faptul ca detine un forum activ si un chat propriu.

Oricand dorim sa aflam un lucru nou , sa gasim raspuns la o intrebare, sa dialogam cu cineva, sa fim indrumati spre a realiza transferuri bune si tactici excelente,putem accesa forumul si chat-ul.Cele 2 sunt administrate de un admin.

 

Pe forum gasim threaduri speciale unde putem intreba orice legat de acest joc,unde putem vorbi despre fotbalul real,spune bancuri,putem purta discutii libere.pentru a gasi raspuns la orice intrebare,trebuie sa dam dovada ca avem “cei 7 ani de acasa”,trebuie sa ne purtam civilizat,sa vorbim adecvat,sa nu jignim pe cei care incearca sa ne ajute si sa incercam sa ajutam si noi la randul nostru pe cei care au mici nelamuriri.

 

 

Chat-ul poate fi accesat in urmatorul mod:

 


1. downloadati mIRC-ul de pe net.

2. dupa ce va conectati trebuie sa alegeti un server, cel corect este irc.netgamers.org

3. dupa ce alegeti serverul, apasati connect si sunteti online

4. dupa ce mIRC-ul este conectat, scrieti /join #managerleague pt a intra pe chat-ul

ManagerLeague si pe urma /join #ro-chat pt a va conecta pe chat-ul romanesc

5. va puteti alege ce nick doriti

 

Chat-ul este administrat de JIJIkent si Draqula..

 

 

Accesand #ro-chat aveti numai de castigat,deoarece aici puteti gasi manageri ce doresc sa joace amicale,sa cumpere jucatori,sa vanda jcuatori.

 

Daca sunteti obosit si doriti sa va relaxati puteti juca poker cu alti manageri. (#texasholdem)

 

La fel ca si pe forum,trebuie sa respectam ceilalti manageri,sa vorbim adecvat,sa nu facem spam!!!

Prin intermediul acestui joc s-au legat prietenii mari intre manageri!!!!
Read the full entry
Credite (25/01/2009 23:00)

Totul despre credite

 

 

 

Cum trebuie folosite creditele?

 

Creditele trebuie folosite la amicale,cupe,upgrade-uri ale stadionului,cumpararea  jucatorilor liberi de contract,stabilirea cantonamentelor.

 

Amicalele reprezinta cel mai bun mod de a folosi creditele.Putem juca 200 amicale pe sezon,din care putem accepta 100 de amicale initiate de alti manageri;restul pana la 200 trebuie jucate tur retur ,deoarece cu 1 credit jucam 2 amicale.Amicalele reprezinta cel mai bun mod prin care putem creste calitatea(Q) jucatorilor.

 

Cupele-pentru o echipa care abea a inceput sa joace managerleague,este benefic sa intre in cupe gratis care nu necesita credite.Ele ajuta la cresterea moralului si a atributelor individuale ale jucatorilor.Pentru a intra intr-o cupa care nu este gratis,trebuie sa platim 2 credite.(daca veti castiga cupe particulare veti primi credite ca premiu)

 

Imbunatatirea stadionului-cu cat avem un stadion mai bun cu atat vom primi mai multi bani la meciurile din liga.O echipa din prima divizie care are stadionul construit la maxim,poate castiga pana la 6-7 milioane pe meciul disputat acasa.

 

Jucatorii liberi de contract-Reprezinta cel mai usor mod de a face bani in acest joc.Se merita sa dai valoarea sa in bani + 1 credit pentru a achizitiona un jucator,care la sfarsitul campionatului sa-l vinzi pe o suma de 5-6 ori mai mare!

 

Un alt mod de a folosi creditele reprezinta stabilirea cantonamentelor. Pentru a stabili un cantonament avem nevoie de 1 credit.Acestea ajuta la cresterea atributelor individuale ale jucatorilor,cat si cele ale echipei.

 

 

Creditele pot fi cumparate cu ajutorul unui CARD sau prin SMS din orice retea de telefonie mobila.

 

 

Preturile sunt urmatoarele:

40 credite   – 5euro

80credite    -10Euro

120credite – 15Euro

160credite – 20Euro

200credite – 25Euro - Aceste preturi sunt pentru plata prin card

 

Edit: By jijiKent>>>>   Costul creditelor prin SMS  
 


 

Din România, puteţi cumpăra credite prin SMS utilizând reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Cosmote şi Zapp. Pentru un mesaj   primiţi 30 de credite ! Costul mesajului este de 3 euro + TVA  ! Numarul la care trebuie sa trimiteti mesaj este 1277




^^ Se trece si User ID
 !

Ce e important de subliniat: EVITATI sa trimiteti SMS pentru credite in intervalul 16:00 - 16:30 si 22:00 - 22:30 (ora Romaniei)

Exact atunci cand serverul e ocupat cu simularea meciurilor si incepe nebunia cu amicalele, riscati sa nu va intre creditele.

Iar daca nu vad o copie dupa factura in care sa fie scris ca ati platit pentru credite si voi nu le-ati primit... nu vad cum pot sa va ajut.

Cei mai afectati sunt probabil cei care nu au abonament, dovada trimiterii sms-ului nu poate fi facuta (desi cu noua lege de interceptare a datelor, mai stii...?)

 

 Nu uitati sa mai vizitati http://www.managerleague.com/ml/purchase.pl inainte de a cumpara credite...pentru ca pot aparea noutati !

 

RETINETI:

-Nu folositi creditele pentru a schimba numele la jucatori,deoarece aceast lucru nu aduce nimic bun echipei,nu contribuie la cresterea jucatorilor sau a atributelor.Acesta este ultimul lucru pe care ar trebui sa folositi creditele.

 

-Fiecare echipa primeste 15 credite la inceputul fiecarui sezon.

Read the full entry
Antrenament individual (25/01/2009 22:58)

Antrenament individual

 

      Il veti gasi in meniul echipa--> antrenament individual.

      Aceasta pagina afiseaza programul current de antrenament pentru fiecare jucator din echipa ta.

    Valoarea diferentei afisate îti arată cât de mult a crescut atributul curent antrenat de la începutul sezonului, în timp ce valoarea totala îţi arata suma tuturor atributelor acumulate în acceasi perioada de timp.

    Deasemenea poti vedea suma atributelor tuturor jucatorilor tai dar si calitatea(Q) adaugata.

 

    Fiecare jucator are 8 atribute: keeping(Kp), tackling(Tk), pase(Pa), suturi(Sh), heading(He), viteza(Sp), rezistenta(Re) si perceptie (Pe).

 

    Poti alege sa antrenezi orice atribut doresti pentru orice jucator insa fiecare pozitie necesita calitati si attribute diferite.(attribute principale)

-Portari: Keeping, Perceptie, Viteza, Pase.

-Fundasi: Tackling, Passing, Rezistenta, Viteza.

-Mijlocasi: Passing, Sut, Speed, Tackling.

-Atacanti: Sut, Speed, Perceptie, Heading.

 

     Acestea sunt atributele ce trebuiesc antrenate deoarece ele contribuie la calcularea Calitati(Q), Dar evolutia jucatorilor in teren este afectata si de celelalte atribute. Perceptia, si Heading-ul sunt foarte importante pentru mijlocasi si fundasi deci daca vreti sa achizionati un jucator verificati si aceste atribute. Deasemenea si Rezistenta este foarte importanta pentru toti jucatori. Este de preferat sa antrenati doar cele 4 atribute principale iar pe cele secundare sa le lasati sa creasca in amicale, meciuri de campionat si cupe.

    Atentie un jucator trebuie sa joace mai mult de 15 minute pentru a creste in atribut.(Daca inlocuiesti un jucator in min 75 cel care intra nu-si va creste niciun atribut decat daca este un meci de cupa si se va ajunge in prelungiri.

   

Rezistenta este un atribut foarte important.In functie de acest atribut se calculeaza cat fittness va castiga un jucator pus la odihna. Rezistenta trebuie antrenata atunci cand un este aproape de a trece la alt nivel (de la 6X la 7X) acest lucru iti va aduce multe puncte la fitness pe perioada intregului sezon(ex  rezistenta 68-69 ,78-79)

  

 Fitnesul afecteaza evolutia  jucatorilor in meci deci trebuie mentinut cat mai aproape de 100.

Orice jucator castiga automat 2 puncte la fitnes in timpul antrenamentului.Daca jucatorul este lasat sa se odihneasca atunci la cele 2 puncte se va aduga Rezistenta div 10.[ex un jucator cu stamina 79 va castiga 2+(79 div 10)=2+7=9]

     -Pentru fiecare casuta cu odihna de la antrenamentul echipei obtii un 1 pct la fitnes.

     -Daca un jucator are fitnesul sub 80 atunci el trebuie pus la odihna pentru a redeveni apt de joc.

     -Un jucator cu mai putin de 80 la fitness nu-si va creste nici un atribut.

     -Daca observi ca un jucator nu mai creste atunci incearca sa-i schimbi antrenamentul.

     -Cu cat este mai mare un atribut, cu atat va creste mai greu.

     -Lasa intotdeauna cel putin 5-6 jucatori sa efectueze antrenamentul pentru ca altfel atributele echipei  nu vor creste.

 

 

Perceptia-este un atribut pe care il intalnim la toti jucatorii.El reprezinta capacitatea jucatorului de a intelege tactica cat mai bine.Daca jucatorul are perceptie mare , el are oviziune mai dezvoltata asupra jocului.Fundasii cu perceptie mare gasesc mai usor momentul in care trebuie sa intervina asupra adversarului prin tackling.

 

Keeping-este un atribut exponential al portarilor.cu cat este mai mare,cu atat cresc sansele ca portarul sa apere unele faze mai dificile.Perceptia si Kp sunt vitale portarului.

 

Tackling-un atribut de baza al fundasilor si secundar al mijlocasilor.Conteaza foarte mult atunci cand se calculeaza calitatea fundasilor(Q).Daca acest atribut este bine antrenat,el ofera fundasului sansa de a efectua tacklinguri eficiente.

 

 

Pase-acest atribut este necesar tuturor jucatorilor,dar este atributul principal al mijlocasilor.Trebuie antrenat cat mai mult,pentru ca un mijlocas sa poata pasa  decisiv unui coechiper pentru a fructifica o situatie de gol.Fundasii au nevoie de acest atribut,pentru a scoate mingea din propria jumatate de teren cu bine.

 

 

Sut-este un atribut vital atacantilor.Cu cat este mai mare acest atribut cu atat cresc sansele echipei de a marca cat mai multe goluri..Este atributul principal al  atacantilor,de el depinde cresterea calitatii jucatorului (Q).Cel care executa loviturile de la 11 metri are nevoie ca acest atribut sa fie cat mai mare.

 

 

Heading-acest atribut il intalnim la atacanti si fundasi in general.Este bine sa avem un atacant cu heading mare,un atacant de „gura portii” cum spun unii,pentru a nu irosi centrarile venite de la mijlocasi.Fundasii cu heading mare pot da goluri la fazele fixe si pot scoate mingea din suprafata proprie de 16m la fazele fixe ale adversarilor.

 

 

Viteza-este un atribut necesar tuturor jucatorilor.Trebuie antrenat cat jucatorul este tanar,deoarece la batranete incepe sa scada iar jucatorii nu mai dau randamentul dorit.La atacanti conteaza foarte mult atunci cand se caculeaza calitatea jucatorului(Q).

 

 Pentru a va antrena jucatorii trebuie sa participati in cupe particulare.

 

Pe langa cele 8 atribute si fittness un jucator mai are si unele atribute ascunse precum Experienta, Learning, Temperament, Noroc, Adaptare,Forma, Predispozitie la accidente, Fler.Aceste atribute pot creste sau pot sa scada de la sezon la sezon ca si atributele jucatorului pe care le vedem.

 

 

RETINETI: Antrenamentul individual trebuie sa coincida cu cel al echipei pentru a da un randament cat mai mare!!
Read the full entry
Antrenamentul echipei (25/01/2009 22:52)

Antrenamentul de echipa

 

 

Antrenamentele normale au loc în fiecare rundă, de la 1 la 37, la orele 09.00 si 21.00 ML

 

Antrenamentul de echipă este una din cele două opţiuni de antrenament din ManagerLeague. Antrenamentul de echipă poate fi găsit în meniul Echipa -> Antrenament de echipă. Aici vei antrena atributele echipei pentru situaţii specifice cum ar fi lovitura liberă sau cornerul.
Echipa are în total 9 atribute de antrenat şi în plus putem "antrena" şi moralul.
Acesta  poate primi un bonus de succes prin îmbunătăţirea Facilităţilor de Antrenament în pagina stadionului. Acest upgrade poate oferi un bonus şi poate face diferenţa între pierderea sau câştigarea unui meci, dar este recomandat să fie folosit de echipe experimentate după ce economia a fost bine pusă la punct.

 

Moralul este unicul atribut care creşte sau scade în funcţie de rezultatul meciurilor jucate în campionat sau în cupe. Acesta va fi resetat la 50 la fiecare început de sezon, indiferent de valoarea lui în sezonul precedent.Moralul poate creste sau scade in functie de meciurile disputate: daca echipa ta este in divizia 1, si joaca acasa cu o echipa slab clasata si pierde,moralul va scadea cu 2 punct; daca vei castiga ,el va creste cu 1punct! In meciurile de cupa moralul creste cu 1 punct daca joci si castigi un meci cu o echipa de aceeasi divizie si scade cu 2 puncte daca iei bataie. Cu cât este mai mare moralul, cu atât jucătorii vor juca mai siguri pe ei şi vor avea încredere în victorie.Cu cat moralul este mai mic, cu atat echipa va juca mai prost!

 

Atac: Este un atribut de bază al echipei, deci important de antrenat cât mai mult posibil pentru a profita de posibilităţile de atac ale echipei la maxim.Acest atribut trebuie sa ocupe una din ultimele 2 casute ale antrenamentului pentru ca asa stim sigur ca nu va scadea niciodata , dar avem sansa ca  el sa creasca.

 

Apărare: Alt atribut important pentru ca echipa să participe la fazele defensive ca un tot unitar. Este bine să avem şi acest atribut cât mai mare pentru ca echipa să se apere în cel mai bun mod posibil.La fel ca si atacul acest atribut trebuie sa ocupe una din ultimele 2 casute  ale antrenamentului pentru a fi siguri ca nu va scadea niciodata.

Offside: Cu cât este mai mare acest atribut, cu atât cresc şansele ca fundaşii proprii să-i surprindă pe atacanţii adverşi în offside şi, în plus, atacanţii noştri nu vor fi surprinşi în offside de adversar.Offside-ul este folosit la tacticele ce impun jocul cu 3 fundasi. Pentru ca acesta sa dea roade , fundasii trebuie sa aiba o perceptie cat mai mare,preferabil peste 80.De retinut este faptul ca nu trebuie jucat cu pas la offside daca nu este antrenat acest atribut,pentru ca nu va da roade.Offside-ul va ajuta la cresterea vitezei si a plasamentului fundasilor.


 

 

Tuşă: Cu cât este mai mare acest atribut, cu atât va fi mai bună echipa în poziţionarea la aruncările de la margine.De obicei acest atribut este antrenat in cadrul cantonamentelor.

Lovitură liberă: O echipă cu acest atribut mare va avea mai des şanse de a înscrie din lovituri libere.Pentru ca loviturile libere sa fie batute cat mai bine , folosim ca executant jucatorul care detine cele mai mari atribute la pase si sut.

Corner: La fel ca şi loviturile libere. Sunt multe situaţii de corner într-un meci şi trebuie profitat de ele cât mai mult posibil deoarece pot face diferenţa dintre victorie şi înfrângere.La fel ca si la loviturile libere,executantul trebuie sa aiba atribut mare la pase.De obicei jucatorul care bate cornerele este un mijlocas.

11 metri: Atribut care se explică de la sine. Nu vor fi multe situaţii de penalty de-a lungul sezonului, dar acest atribut poate fi de folos dacă se ajunge la lovituri de departajare într-un meci de cupă sau în meciurile de baraj.Putem spune ca este un atribut vital in unele momente ale jocului.El trebuie antrenat cat mai mult pentru a evita surprizele ce pot aparea la loviturile de departajare ale unui meci.jucatorul care bate loviturile de la 11 me trebuie sa fie jucatorul cu cel mai mare atribut la sut din echipa; este recomandat ca el sa aiba si perceptie mare.

Înţelegere: Ar trebui văzut ca unul dintre atributele importante alături de Atac, Apărare şi Joc în echipă. Cu cât jucatorii inteleg mai  bine tactica, cu atat le va fi mai usor sa-si foloseasca posibilitatile de atac.

Joc în echipă: E de la sine înţeles că 11 jucători vor avea mai multe şanse să câştige un meci dacă joacă ca o echipă, nu doar individual.Acest atribut trebuie antrenat pentru ca este elementul de legatura intre jucatori in cadrul unui meci.Daca acest atribut este mare,atunci jucatorii se vor intelege in timpul meciului si vor creea mult mai multe faze decat ar fi facut-o individual.

 

RETINE: Când cumpăraţi un jucător nou, atributele echipei vor scădea puţin deoarece noul jucător nu isi cunoaste rolul si pozitia lui in cadrul echipei. Scăderea este minoră şi nu vă afectează pe termen lung, dar pe măsură ce cumpăraţi jucători mai mulţi, cu atât antrenamentul echipei va fi afectat mai mult.Datorita acestui fapt sunt multi manageri care doresc sa intinereasca echipa pe parcurs, cumparand in fiecare sezon 1-2 tineri,pentru a nu afecta atributele echipei pe termen lung.Acest mod de intinerire al echipei are avantaje si dezavantaje.

 

 

 

 

Cantonamentul echipei

 

 

Cantonamentele au loc în Etapele 1, 10, 20, 30 şi 36, la ora 18.00 ML

Ele reprezinta un alt mod de a antrena echipa cat mai eficient.

Cantonamentul ca si antrenamentul de echipa este prevazut cu 4 sloturi,in care stabilim ceea ce vrem sa antrenam.

Crearea lor poate costa de la 500.000+1credit pana la 3.500.00+1credit.

 

De fiecare dată când trimiteţi echipa în cantonament trebuie să aveţi în vedere 3 parametri:

- Cazarea

-Locatia

-Intensitatea.

 

Cei 3 parametri sunt caracterizati prin:

O cazare mai bună va asigura mai mult fitness jucătorilor obosiţi.Este o diferenta intre a ii caza pe jucatori la un Hotel de 1stea si a ii caza intr-un Hotel de 3stele cu piscina si alte facilitati de relaxare si antrenare.Fittnesul va fi acordat in urmatorul mod: Standard normal: +1 fitness, Standard înalt: +3 fitness, Lux: +5 fitness pentru toţi jucătorii.

 

Calatoriile in strainatate ajuta la cresterea moralului.Cantonamentul vital cresterii acestui atribut este cel din prima etapa.

RETINETI:Moralul este resetat la fiecare inceput de sezon,deci nu are rost ca ultimul cantonament sa se desfasoare in strainatate.

 

Cu cat intensitatea cantonamentului este mai mare,cu atat jucatorii se vor antrena mai mult si vor avea sanse mai mari de a-si imbunatati atributele individuale.Dar ca orice lucru,exista si dezavantaje ale intensitatii…Cu cat este mai mare intensitatea,cu atat creste riscul accidentarii unui jucator.Inainte de a stabili cantonamentul trebuie sa ne gandim foarte bine daca ne asumama sau nu riscul de a ne intoarce cu un jucator cheie al echipei accidentat.

 

Trebuie sa retineti că dacă aţi selectat vreun slot de ODIHNĂ, aţi făcut o greşeală. Odihna aici ar reprezenta: "Stati acasa,nu va antrenati", deci jucătorii NU vor câştiga fitness suplimentar astfel. Dacă aveţi jucători cheie al căror fitness trebuie recuperat (mai mult decât +5, cât poate oferi cantonamentul), selectaţi odihna pentru aceştia în pagina Antrenament Individual.

 

RETINETI:

-Cele 4 casute ale cantonamentului trebuie repartizate atributelor echipei pe care nu le antrenam in fiecare zi.Este de inteles ca atunci cand punem jucatorii sa faca alte lucruri decat cele zilnice,ei vor fi solicitati la maxim,deci cresc sansele ca ei sa-si imbunatateasca atributele individuale.

-Pentru orice antrenament trebuie pastrati 5-6 jucatori cu fitt mare,care vor efectua antrenamentul.Asa evitam ca atributele echipei sa scada.De obicei sunt pastrati cei care termina meciul din campionat cu fitt 97+

Read the full entry