You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Skot>>Manager si jurnalist ML-M (19/05/2009 13:30)




Prin acest interviu am dorit sa il cunosc mai bine pe Skot (Ssteaua).Este unul dintre cei mai destepti si competenti manageri pe care ii are Div Ro.Este un manager ce se implica in multe activitati organizate de managerleague.Haideti sa aflam mai multe detalii despre el si despre echipa pe care o detine:


Primii pasi...
Am vazut un link pe sport.ro acum vreo 2 ani, si mi-am facut cont. Era cam pe la jumatatea sezonului 26, cred... Nu jucasem niciun joc online pana atunci. Aveam ceva experienta cu Championship Manager, ceea ce mi-a fost de mare ajutor.
De asemenea, startul meu a fost foarte favorabil. In acel sezon Spinner a facut un concurs pentru a stimula aducerea a cati mai multi manageri in joc. Se dadeau premii – pt primii 10 cate 100 credite, un tel mobil, mingi... M-am bagat repede pe felie si am adus o gramada de echipe in joc (daca tin bine minte, peste 150 in 2 saptamani). Nu am luat telefonul, nici mingile, dar am fost pe locul 3 cred... si am pornit din start cu aproape 300 credite (creditele referral + cele 100 + ce ne da jocul). Asta a scurtat fantastic de mult timpul petrecut cu construirea echipei. In al cincilea sezon eram deja in Div2, in al saselea in Div1. Si de-atunci sunt tot acolo... :P (cu 2 scurte retrogradari de cate un sezon, cand schimbam generatiile de jucatori).
MORALA> Pentru a avea un start puternic si rapid, iti trebuiesc multe credite. Faci in 5 sezoane ce ai face fara credite in 15.

1.Skot, cum te simti dupa primul titlu din istoria clubului tau?

Cum sa ma simt? Bucuros ca trendul ascendent pe care a avut-o echipa in ultimele sezoane (locurile 10, 9, 7, 6, 2 si in sfarsit 1) nu s-a intrerupt mai devreme. Am bagat mult timp, nervi si si ceva bani reali in joc, deci te simti satisfacut cand realizezi ceva. La fel m-am simtit si cand am luat “The bronze shield” – titlurile alea mici, pe care le iei cand castigi divizii inferioare, sau Cupa Ligii (de 2 ori). Poate la prima Cupa a Ligii m-am simtit ceva mai fericit ca acum, e normal... era prima oara :D

2.Care a fost cel mai greu adversar din acest sezon, tinand cont de meciurile directe?

De-a lungul timpului in Div1 am avut cativa adversari care in mod regulat ma bateau. La inceputuri au fost mai multi – normal, aveam echipa mai slaba. In ultima perioada ma cam batea razvan, apoi porcus a preluat rolul asta. Si sezonul trecut credeam ca el va fi acela, dar am castigat categoric in tur, pe terenul lui. Asa ca, dupa mine, cel mai tare adversar - in meciurile directe - a fost Andox (si pe locul doi cosminel).

3.Credeai ca vei castiga acest titlu?

Mah, fiecare crede si spera sa faca mai bine decat sez trecut (sau macar la fel de bine). Cum am zis mai sus, am fost pe 3 si pe 2 sezoanele precedente, deci aveam o speranta. Oricum, cunosc taria campionatului nostru si slabiciunile echipei mele, deci am sperante limitate, rationale. Nu visez ca prostul :D

4.Cum ti s-a parut lupta pentru castigarea campionatului?

Cea mai stransa din ultimele multe sezoane – nici nu mai stiu de cand, cred ca din inceputurile mele pe-aici, cand se bateau Andox cu Pat la titlu ca chiorii (sau cu krammer)... Au mai fost sezoane cat de cat stranse si ulterior: Sez 41 genghis cu krammer 66 respectiv 64 puncte, sez 44 draqula cu porcus tot 66 si 64 puncte. Dar noi am avut cu 9 puncte mai mult, deci 3 infrangeri mai putin. Asta arat ca ambele echipe au mers foarte bine, si cel mai mic pas gresit putea sa schimbe liderul.
Mai multe despre desfasurarea ostilitatilor puteti citi in articolul meu din ziar (scris in engleza).

5.Ce asteptari ai de la noul sezon?

Cele obisnuite din ultima perioada. Sa merg cat se poate de bine in toate cele 3 competitii. Si daca se poate sa ma bat macar la una din ele cu sanse, asa sa fie. 
Si sa creasca frumos copiii, sa nu mi se retraga batranii la finele sezonului, si sa ne mearga bine comunitatea ML Romania.

6.Crezi ca vei avea un parcurs la fel de bun si in MLCL cum ai avut in campionat?

Eu sper mereu la un parcurs onorabil in MLCL. Si de data asta sper. Am o grupa grea, cu Blackpool, Gallipoli (dominatorul absolut al Turciei), cu campionul Poloniei... deci e dificil. De asemenea, avand doar 11 jucatori experimentati si de nivel inalt, depinde foarte mult de primele meciuri in campionat si in CL. Sa vedem pe ce ne axam mai mult...
Porcus ar trebui sa se axeze pe CL, are echipa pentru asta. Primii 14 jucatori ai lui au Q 91.57 si 34 ani, deci e una din echipele cele mai tari din joc.

7.Care este jucatorul cheie al echipei tale?

Greu de spus… In general toata echipa a mers bine sezonul trecut. 
Daca e sa nominalizez, as zice Frodo la mijloc (20 goluri si destule pase de gol) si Theo Walcott (34 goluri si o pasa de gol)

8.Toata lumea stie faptul ca tu esti adeptul intineririi echipei pe parcurs, si nu a metodei traditionale, de a cumpara 20 jucatori intr-un sezon.Esti multumit de acest sistem de intinerire?

Normal ca sunt multumit, daca il practic :P. Are cateva dezavantaje, cum ar fi: nu ai decat un lot restrans de jucatori de top, restul fiind in crestere; Teamstat-urile nu ajung la nivele uriase, pentru ca tre sa cumperi 2-3 jucatori in fiecare sezon; nu ajungi sa ai echipa de Q93-95, pentru ca nu vii cu un lot gata crescut deodata. Dar avantajele (pentru mine) sunt mai importante. Esti permanent sus, ai contact cu cei de acolo, cu comunitatea. Pentru mine asta e cel mai important, de-aia joc jocul asta online... Plus ca echipa seamana cu o echipa de fotbal, din lumea reala, nu cu o ferma de ingrasat taurasi (asa privesc eu echipele “Youth farmers”, cum se mai numesc – scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni).
Odata si-odata o sa incerc si eu, probabil, sa vedem cum este. Om vedea...

9.Cine crezi ca va lua campionatul sezonul acesta?(Daca esti tu acela>>>cine este cel mai de “temut” adversar)?

La intrebarea asta nu stiu raspunsul. Sincer. Poate sa fie Andox, Porcus, cosminel, eu, spartanul, marian, sau chiar si altul. Nu se stie. Asta e farmecul Div 1 Romania.

10.Care este motto-ul tau in acest joc?

Nu ma apuc acuma sa bag aici vreun citat celebru sau ceva de genul... Un fel de motto poate fi ce repet de multe ori pe forum, in ziar, in PM, etc:
E doar un joc, asa ca hai sa ne jucam. Lasati ura, ambitiile si trisatul deoparte. Nu se merita, si sigur n-o sa-ti aduca satisfactii chiar daca iei MLCL-ul (recentul caz b-og-b e graitor...).
Bineinteles ne mai enervam, suparam, dar e bine sa luam ML-ul ca pe un joc.

11.Care este echipa viitorului dupa parerea ta?

Nu stiu. Pe termen scurt Andox o sa cam domine, cred... Pe termen mediu, sunt destule echipe cu Q mare si varsta mica, si in Div1 dar mai ales in ligile inferioare. Daca acestia din urma incep sa se concentreze pe un plan indelungat, pe performanta, o sa progreseze. Pe termen lung, nu se stie... se mai schimba lucrurile, unii vin, altii pleaca.

12.Ce te-a facut sa preiei postul de jurnalist?

Eram pur si simplu pe forum cand a aparut anuntul. Am scris acolo ca pentru romania sa-i contacteze pe ET, jijikent (daca mai are timp liber, la cate are pe cap), pe oricare din tinerii activi pe forum, sau chiar si eu ma ofer, daca ei considera ca se poate. Nu stiu daca si ce au discutat cu ceilalti, dar stiu ca m-au contactat si asta a fost...
M-am bagat pentru ca aveam ceva experienta pe forum si am vazut ca ma descurc cat de cat cu scrisul. Si am zis, pentru cateva articole pe luna acolo, imi fac cumva timp...

Nu regret deloc, imi place ce fac, problema e cu timpul care e din ce in ce mai putin. Poate, pe viitor, vreun jurnalist amator o sa preia stafeta ;)

Multumesc foarte mult Skot pentru ca mi-ai acordat acest interviu.Succes in noul sezon tuturor participantilor. Fie ca cel mai bun sa castige.

Acest interviu a fost realizat in sezonul 49(tup)!

Share on Facebook
Blogger has no team.
dstrez wrote:
10:01 29/03 2010
picture

ar putea sa dea niste sfaturi pentru managerii mai noi. (3-4 sez)

Zz00452692 wrote:
08:24 03/10 2010
picture

BRAVOO TIE TOT RESPECTUU PT TINE  CINE IMI SPUNE SI MIE CUM SE TRANSFERA CREDITE?

Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.