You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Sfaturile lui Gizmo (Partea a 2-a) (13/10/2009 03:26)

Atenţie :
Aceste sfaturi au fost scrise iniţial la 12 Iulie 2006. Între timp au avut loc multe modificări şi îmbunătăţiri ale jocului, deci unele informaţii pe care le citiţi aici s-ar putea să fie prea vechi şi să nu fie valabile acum. - Gizmo



Săptămâna trecută (*2006), în
Partea 1, am scris despre citirea şi înţelegerea raportului meciurilor pentru propriul avantaj. De asemenea, v-am arătat unul din evenimentele pe care eu le folosesc des şi care nu poate fi văzut clar citind raportul meciului. Deci când citiţi un raport de meci va trebui să vedeţi dincolo de rândurile scrise şi să nu credeţi că de fiecare dată este vorba de noroc chior. Încercaţi să găsiţi evenimentele "ascunse" care pot schimba soarta unui meci.
Nu uitaţi, evenimentele "ascunse" conţin modificări la şuturi, tackling şi/sau stil de joc.

În această parte voi scrie despre formaţii, tactici şi alegerea liniei de start. Multe dintre aceste informaţii sunt deja bine cunoscute de alţi manageri, dar când unii vin şi îmi cer ajutorul, cele mai multe întrebări se repetă mereu şi mereu. "Cum ştiu ce poziţie va avea jucătorul în teren?" pare a fi una din cele mai frecvente întrebări. Aceasta şi probabil multe întrebări des întâlnite îşi pot găsi răspunsul în acest blog. Dacă totuşi mai este ceva ce nu este clar, nu vă jenaţi să întrebaţi pe forum, mereu se va găsi cineva online care ştie răspunsul.


Formaţiile şi structura lor:

Am făcut câteva schiţe pentru toate formaţiile posibile pentru a putea vedea cum vor fi jucătorii aranjaţi pe teren. Când ştii structura formaţiilor, poţi face un prim 11 mai puternic, chiar folosind exact aceeaşi jucători, dar despre asta vom vorbi spre final. Mai întâi, câteva consideraţii personale despre formaţiile disponibile în acest moment:

 (click pentru imagine mai mare)
5-4-1: Aceasta este o formaţie foarte defensivă, dar care poate fi foarte eficientă. Formaţia are nevoie de un atacant bun în faţă pentru a înscrie goluri. Apărarea poate fi mai puţin strălucită, compensând cu numărul de 5 fundaşi.
Stilul de joc: Continental ar trebui să fie cea mai bună alegere. Mixt ar putea funcţiona, dar nu este recomandat. Mingi lungi este total contraindicat.

Utilizarea recomandată: Împotriva echipelor cu o calitate medie superioară, când un egal poate fi privit ca o victorie pentru echipa proprie. Este o formaţie puternică împotriva altor formaţii cu număr mic de mijlocaşi.



 (click pentru imagine mai mare)
5-3-2: Aceasta se axează puţin mai mult pe înscrierea de goluri, dar este tot o formaţie defensivă. Aveţi grijă la echipele adverse cu mijloc bun. E posibil să pierdeţi deoarece nu aveţi destui mijlocaşi în joc.
Stilul de joc: Mixt ar trebui să fie cea mai bună alegere, continental vine pe locul doi, iar mingi lungi merge un pic mai bine decât la 5-4-1 deoarece aveţi doi atacanţi cărora să le aruncaţi mingi în loc de unul singur.

Utilizarea recomandată:
Meciuri în deplasare unde adversarul are aproximativ aceeaşi Calitate a echipei, sau în meciurile jucate acasă împotriva echipelor mai bune.



 (click pentru imagine mai mare)
4-5-1: Din nou o formaţie defensivă. Comparativ cu formaţia 5-4-1, aceasta este mai vulnerabilă împotriva adversarilor care joacă mingi lungi sau  mixt deoarece jocul lor se face 'peste'  linia ta de mijlocaşi deci vei pierde din puterea defensivei. Apărarea e nevoie să fie mai puternică în acest caz, iar atacantul trebuie neapărat să ştie s-o bage în aţe.
Stilul de joc: Continental este cea mai bună opţiune. Mixt nu este recomandat deoarece sunt prea mulţi mijlocaşi care ar rămâne nefolosiţi. Mingi lungi iese din discuţie.

Utilizarea recomandată:
Împotriva altor echipe care joacă continental cu un număr mic de mijlocaşi. Verificaţi dacă atacanţii adverşi sunt slabi, în acest caz este o alegere bună această formaţie.



(click pentru imagine mai mare)
4-4-2: Cea mai utilizată formaţie în fotbalul real peste tot în lume. Are un număr bun şi echilibrat de fundaşi, mijlocaşi şi atacanţi. Când vine vorba de acest joc, mulţi manageri experimentaţi vor alege alte formaţii deoarece au descoperit ca le merg mai bine.
Stilul de joc: Toate stilurile de joc merg cu această formaţie, dar recomandate sunt doar mixt şi continental, pentru mingi lungi există alte formaţii mai bune.

Utilizarea recomandată: Când nu ai găsit altă formaţie care să-ţi meargă bine, aceasta este alegerea cea mai la îndemână. Este recomandată împotriva echipelor defensive (cele scrise mai sus) decât împotriva echipelor ofensive, acestea din urmă vă pot pune în dificultate.



 (click pentru imagine mai mare)
4-3-3: O formaţie de atac care concentrează jocul echipei în careul advers pentru a câştiga meciul. Este vulnerabilă în faţa echipelor care au un număr mai mare de mijlocaşi.
Stilul de joc: Mixt sau mingi lungi ar trebui să meargă la fel de bine. Continental nu este recomandat.

Utilizarea recomandată: Poate fi folosită împotriva oricărei alte formaţii, dar decizia asupra stilului de joc ales poate fi motivul care duce la victorie sau înfrângere. Dacă ai un număr mic de mijlocaşi buni disponibili şi mai mulţi atacanţi buni, această formaţie este cea care ţi se potriveşte.



 (click pentru imagine mai mare)
4-2-4: Este o formaţie care pune totul pe atac şi speră că va înscrie mai multe goluri decât adversarul. Foarte vulnerabilă împotriva echipelor care joacă mixt sau continental.
Stilul de joc: Mingi lungi este singura recomandare posibilă, deoarece echipa are doar doi mijlocaşi. Mixt ar putea merge, dar nu este recomandat, iar continental este o alegere total neinspirată care nu poate duce decât la pierderea meciului.

Utilizarea recomandată: Un număr mare de atacanţi buni este necesar pentru astfel de formaţie. De asemenea, apărarea şi portarul trebuie să exceleze pentru a putea ţine adversarul departe de gol. Nu vei vedea echipe de top care să utilizeze această formaţie. Nu o utiliza în meciurile importante doar pentru a face un experiment.



(click pentru imagine mai mare)
3-6-1: Aceasta este o formaţie foarte ciudată când te gândeşti la poziţia jucătorilor în teren. Cum ar fi în fotbalul real să joci cu o astfel de linie de mijloc atât de aglomerată? Din fericire aici nu există această problemă. În mod normal aş spune că o formaţie cu numai 3 fundaşi este o formaţie de atac, dar aceasta conţine doar 1 singur atacant deci nu e chiar prea ofensivă.
Stilul de joc: Nu văd alt stil care ar putea merge cu această formaţie în afară de continental. Probabil mixt ar putea merge cât de cât, dar nu e recomandat. Iar pe mingi lungi, în afară că se irosesc 6 mijlocaşi degeaba, ce ar putea face un singur atacant cu un astfel de stil?

Utilizarea recomandată: Deşi nu toate formaţiile cu 3 fundaşi sunt formaţii de atac, e recomandat ca pasul la offside sa fie bine antrenat înainte de a utiliza această formaţie. Totuşi, poate fi utilizată cu succes împotriva echipelor care joacă mixt si au un număr mic de mijlocaşi.



 (click pentru imagine mai mare)
3-5-2: Din nou o formaţie de atac care are nevoie de fundaşi excelenţi pentru a nu lăsa adversarul să înscrie prea mult. Formaţie vulnerabilă împotriva echipelor care joacă mingi lungi cu un număr mare de atacanţi. De exemplu 4-3-3.
Stilul de joc:
Eu aş prefera mixt cu această formaţie. Continental este o alegere bună ţinând cont de numărul de mijlocaşi, dar deoarece sunt doar 3 fundaşi, e posibil ca aceştia să fie presaţi prea mult de atacanţii adverşi. Deci o pasă lungă din când în când e binevenită pentru a mai slăbi presiunea adversarului la poarta proprie.

Utilizarea recomandată: Este timpul să verificăm atributul offside în antrenamentul echipei, deoarece utilizarea acestuia poate ajuta mult dacă se utilizează această formaţie. Este recomandată împotriva echipelor care joacă mixt sau continental cu număr mic de mijlocaşi.



 (click pentru imagine mai mare)
3-4-3: Aceasta este o formaţie exclusiv de atac care poate fi foarte eficientă dacă totul merge cum trebuie. Partea proastă este adversarul poate găsi uşor metode să o combată. Vorbind din experienţa proprie, mie nu mi-a mers prea bine jucând cu această formaţie. Pe de altă parte mă bucur nespus când văd că adversarul foloseşte această formaţie fie printr-un eveniment sau chiar de la început.
Stilul de joc: Deoarece experienţa mea cu această formaţie nu e prea bună, nu sunt foarte sigur despre stilul de joc recomandat. Dar din cunoştinţele mele despre formaţii şi tactici, pot spune că orice stil de joc ar fi bun. Continental ar fi cea mai proastă alegere probabil.

Utilizarea recomandată: Eu aş recomanda oricare altă formaţie, dar dacă vouă vă merge bine e bine să o păstraţi. Apărarea trebuie să fie foarte bună comparativ cu atacanţii adverşi. Portarul va avea de lucru şi trebuie să fie unul cu experienţă. Un offside bine antrenat este de mare ajutor.

 


 (click pentru imagine mai mare)
3-3-4: Ultima formaţie este din nou o formaţie care pune totul pe atac, la fel ca 4-2-4. Nu uitaţi că astfel de formaţii au defensiva vulnerabilă, deci nu le alegeţi doar că sunteţi în pană de inspiraţie. Sunt si alte formaţii de atac care se pot dovedi alegeri mai bune.
Stilul de joc:
Mingi lungi este cea mai bună alegere, iar mixt ar putea merge bine cu această formaţie. Continental ar fi o alegere extrem de proastă.

Utilizarea recomandată: Împotriva tuturor celorlalte formaţii de atac dacă aveţi o medie a calităţii echipei mai mare. În alte situaţii nu cred că este o alegere inspirată.



Cum îţi alegi formaţia de joc:

Fiecare are propria inspiraţie când vine vorba de alegerea formaţiei de joc. Vă voi spune modul cum cred eu că este cel mai bine să fie făcut acest lucru şi voi arăta, de asemenea, o metodă matematică pentru a decide care formaţie ar trebui să fie mai bună. Desigur, matematica vă poate ajuta mai mult când vine vorba de un joc pe calculator decât în fotbalul din viaţa reală.

Când aleg o formaţie, întotdeauna verific mai întâi ce stil de joc preferă adversarul. Aceasta din cauză că stilul de joc poate fi decisiv în modul cum se desfăşoară un meci şi, din experienţa proprie, cele trei opţiuni de stil de joc par a funcţiona pe principiul unui triunghi.
Mixt pare să fie mai bun ca mingi lungi, mingi lungi pare să fie mai bun decât continental şi continental pare să fie mai bun decât mixt.

1) Deci când aleg formaţia încerc să văd ce stil de joc foloseşte adversarul prin citirea meciurilor acestuia. Aceasta se poate face din pagina echipei adverse, la Programările meciurilor. După ce văd ce stil este cel mai probabil să utilizeze adversarul, aleg ce stil de joc voi juca eu împotriva lui (vezi regula triunghiului menţionată mai sus).

2) Când am decis ce stil de joc voi folosi, aleg formaţiile care merg cel mai bine cu acest stil de joc.

3) Când am două-trei formaţii disponibile care se potrivesc stilului de joc ales, văd care din acestea se potrivesc jucătorilor din echipa mea.

Ultimul punct înainte de a alege formaţia de joc conţine puţină matematică. De cele mai multe ori alegerea coincide cu ceea ce oricum credeam ca ar merge cel mai bine. Deci pentru a încerca să explic matematica utilizată în această alegere, vă voi da un exemplu.

Să spunem că adversarul foloseşte cea mai utilizată formaţie, 4-4-2 şi vreau să văd care dintre formaţiile 4-3-3 sau 5-3-2 ar fi mai bine să le folosesc împotriva acestuia.
Modul de a calcula acest lucru este să împarţi numărul de fundaşi proprii la numărul de atacanţi adverşi, numărul de mijlocaşi proprii la cel de mijlocaşi adverşi şi numărul de atacanţi proprii la cel de fundaşi adverşi. După aceasta se adună rezultatele iar formaţia care adună cel mai mare număr este cea mai potrivită. Deci să verificăm:

4-3-3 împotriva 4-4-2:
Împarţi numărul de fundaşi proprii la numărul de atacanţi adverşi: 4/2 -> 8/4
Împarţi numărul de mijlocaşi proprii la cel de mijlocaşi adverşi: 3/4
Împarţi numărul de atacanţi proprii la cel de fundaşi adverşi: 3/4
Se adună rezultatele: 8/4 + 3/4 + 3/4 = 14/4

5-3-2 împotriva 4-4-2:
Împarţi numărul de fundaşi proprii la numărul de atacanţi adverşi: 5/2 -> 10/4
Împarţi numărul de mijlocaşi proprii la cel de mijlocaşi adverşi: 3/4
Împarţi numărul de atacanţi proprii la cel de fundaşi adverşi: 2/4
Se adună rezultatele: 10/4 + 3/4 + 2/4 = 15/4

După cum se vede rezultatul este sensibil egal, dar se arată că 5-3-2 este cea mai bună formaţie posibilă în această situaţie. De aici decizia poate fi influenţată de calitatea fundaşilor şi atacanţilor disponibili în propria echipă.

Dacă nu aţi înţeles exact acest ultim pas, nu vă faceţi griji. Ar trebui să aveţi rezultate bune doar utilizând primii 3 paşi dacă alegeţi să urmaţi sfaturile mele.



Alegerea primului 11:

Acestea ar trebui să fie informaţiile de bază când vine vorba de alegerea poziţiei unui jucător pe teren. Să folosim din nou
4-4-2 ca exemplu.
Dacă aţi dat click pe link deja aţi văzut cum arată structura formaţiei.

#1 este portarul -- Cel mai bun portar disponibil ar trebui să joace în această poziţie, e clar?
---------------------------------------------
#2 este fundaşul stânga  -- Unul dintre cei doi fundaşi cu atributul pase cel mai mare ar trebui să joace în această poziţie. Atributul viteză este important, de asemenea
#3 este fundaşul central stânga -- Unul dintre cei mai buni 2 fundaşi disponibili, cu excepţia celor rezervaţi pentru poziţiile #2 şi #5, ar trebui să joace aici. Dacă #2 are viteza mai mică decât #5, atunci #3 ar trebui să aibă viteza mai mare decât #4
#4 este fundaşul central dreapta -- Celălalt dintre cei doi cei mai buni fundaşi, cu excepţia celor rezervaţi pentru poziţiile #2 şi #5, va juca aici. Dacă #5 are viteza mai mică decât #2, atunci #4 ar trebui să aibă viteza mai mare decât #3
#5 este fundaşul dreapta -- Celălalt dintre cei doi fundaşi cu atributul pase cel mai mare ar trebui să joace aici. E bine să aibă si viteză mare
---------------------------------------------
#6 este mijlocaşul stânga -- Unul dintre cei doi mijlocaşi cu atributul pase cel mai mare ar trebui să joace aici. Dacă fundaşul #2 are pase mai bune decât #5, atunci mijlocaşul #6 ar trebui să aibă pase mai bune decât #9
#7 este mijlocaşul central stânga -- Unul dintre cei mai buni 2 mijlocaşi disponibili, cu excepţia celor rezervaţi pentru poziţiile #6 şi #9, ar trebui să joace aici. Dacă #6 are viteza mai mică decât #9, atunci #7 ar trebui să aibă viteza mai mare decât #8
#8 este mijlocaşul central dreapta -- Celălalt dintre cei doi mai buni mijlocaşi, cu excepţia celor rezervaţi pentru poziţiile #6 şi #9, va juca aici. Dacă #9 are viteza mai mică decât #6, atunci #8 a trebui să aibă viteza mai mare decât #7
#9 este mijlocaşul dreapta -- Celălalt dintre cei doi mijlocaşi cu atributul pase cel mai mare ar trebui să joace aici. Dacă fundaşul #5 are pase mai bune decât #2, atunci şi mijlocaşul #9 ar trebui să aibă pase mai bune decât #6
---------------------------------------------
#10 este atacantul stânga -- Unul dintre cei mai buni doi atacanţi va juca aici. Dacă mijlocaşul #6 are pase mai bune decât #9, atunci atacantul din poziţia #10 ar trebui să aibă şutul mai bun decât cel din poziţia #11
#11 este atacantul dreapta -- Celălalt dintre cei mai buni doi atacanţi va juca aici. Dacă #9 are pase mai bune decât #6, atunci #11 ar trebui să aibă şutul mai bun decât #10


Această structura a primului 11 pune cei mai buni pasatori din fiecare linie pe extreme deoarece este mai uşor pentru fundaşii laterali să paseze către mijlocaşii laterali decât le este fundaşilor centrali să paseze mijlocaşilor centrali. De asemenea, mijlocaşii laterali dau pase de gol mai multe decât cei centrali. Deci cu cât au atributul pase mai mare, cu atât mai multe goluri va înscrie echipa, să sperăm!

Ai 3 mijlocaşi cu acelaşi atribut la pase? Atunci pune-l pe cel cu şutul cel mai bun sau cu tacklingul cel mai bun pe centru. Mijlocaşii centrali au şanse mai mari să tragă la poartă decât cei laterali. De asemenea, participă la acţiunile defensive împotriva atacanţilor adverşi.


Tactica:

Aceasta ar trebui să fie destul de simplu de înţeles, şi sper că deja ştiţi cam ce aveţi de făcut, dar voi avea răbdare să le explic şi pe acestea să fie mai uşor pentru toată lumea.

Căpitan: Cei mai buni căpitani au de obicei peste 27 de ani şi ar trebui să aibă percepţia bună. Căpitanul va oferi un mic bonus liniei pe care se află poziţionat. Deci dacă din diferite motive credeţi că apărarea sau mijlocul nu sunt destul de bune pentru următorul meci, ar trebui să alegeţi un căpitan care joacă în aceste secţiuni. Deci dacă aveţi un fundaş drept căpitan, apărarea va primi un mic bonus şi va juca un pic mai bine decât în mod normal.

Lovitură liberă, propria jumătate: Aceasta este simplu de ales, puneţi fundaşul cu atribul pase cel mai mare să bată aceste lovituri libere.

Lovitură liberă, jumătatea adversă: Pentru aceste lovituri libere ar trebui să alegeţi un mijlocaş care e bun şi la pase şi la şuturi. Dacă acest mijlocaş are şi percepţie ridicată e un lucru foarte bun deoarece va şti mai bine ce să aleagă de făcut dintre un şut direct pe poartă sau o pasă sau centrare.

Corner: Mijlocaşul cu atributul pase cel mai mare ar trebui să bată cornerele. Dacă aveţi doi sau mai mulţi mijlocaşi cu atributul pase la fel de mare, cel care bate cornerele va fi cel care are headingul cel mai mic. Astfel, ceilalţi au o şansă mai mare să înscrie cu capul dintr-o astfel de fază.

11 metri: Atacantul cu atributul şut cel mai mare va bate loviturile de la 11 metri. Percepţia mai mare contează când aveţi de ales dintre doi atacanţi la fel de buni la şuturi.

Stilul de joc: Aveţi 3 stiluri de joc de ales, continental, mixt şi mingi lungi. Continental este stilul care ţine mingea jos şi trece toate pasele pe la mijlocaşi. Merge cel mai bine cu un număr mare de mijlocaşi. Mingi lungi se referă la pase lungi, pe sus şi peste linia de mijlocaşi. Merge mai bine când ai in teren un număr mai mic de mijlocaşi decât de atacanţi. Mixt încearcă să combine cele două stiluri astfel încât adversarului să-i fie mai greu să vadă exact ce stil de joc preferă echipa ta.

Tackling: Cele 3 opţiuni sunt Soft (Uşor), Normal şi Hard (Dur). Pe tackling uşor vei rata mai multe intervenţii la minge, dar vei avea mai puţine faulturi, cartonaşe, suspendări şi accidentări. Pe normal vei avea mai multe şanse de deposedare, dar şi rata accidentărilor şi a suspendărilor va creşte. Pe dur şansa accidentărilor şi eliminărilor e maximă. Este considerat nepoliticos să joci în meciuri amicale altceva decât tackling uşor, de aceea este recomandat să aveţi setat un eveniment doar pentru meciuri amicale care să seteze tacklingul pe uşor automat.

Şuturi: Din nou 3 opţiuni disponibile. Tragere de voie, Aproape de gol şi Doar când este sigur. Tragerea de voie vă oferă mai multe ocazii la poartă, dar şi mai multe ratări deoarece jucătorii vor trage de la orice distanţă. Aproape de gol creşte şansa de a înscrie dar numărul de şuturi la poartă va scădea. Ultima opţiune, doar când este sigur, scade şi mai mult numărul ocaziilor la poartă deoarece jucătorii vor încerca să paseze sau să avanseze până când ajung în situaţia în care sunt siguri că vor trage un şut pe poartă. Partea bună e că, dacă portarul advers nu e Superman, 90% din aceste şuturi vor ajunge în plasă.

Presiunea: Primele trei opţiuni disponibile vorbesc de la sine. Atac ar trebui să se joace mai mult în meciurile de acasă şi împotriva echipelor cu media calităţii egală sau mai mică decât echipa proprie. Normal arată că nu joci nici prea în atac nici prea în apărare. Poate fi aleasă în orice meci, deşi atac sau apărare se pot dovedi alegeri mai inspirate. Poate fi o alegere bună pentru meciurile jucate în deplasare împotriva echipelor cu calitate medie egală sau mai mică decât echipa proprie. Apărare nu ar trebui să se joace în meciurile de acasă, cel puţin după părerea mea. Voi explica acest lucru un pic mai jos. Apărare ar trebui să se joace numai în deplasare şi împotriva echipelor cu calitate medie egală sau mai mare decât echipa proprie.
Contra-Atac este o presiune introdusă recent şi poate fi soluţia câştigării unor meciuri care nu par a vă fi favorabile la prima privire.

Pas la offside: Poţi alege să foloseşti pasul la offside sau nu. Dacă ai o formaţie cu 3 fundaşi, aceştia vor face pasul la offside mai eficient decât o formaţie cu 5 fundaşi. Cu cât mai puţini fundaşi, cu atât comunicarea dintre ei este mai rapidă. Înainte de a utiliza pasul la offside ar trebui să antrenaţi atributul de echipă numit Offside în secţiunea antrenament de echipă
din această pagină .


Mecurile de acasă comparativ cu meciurile în deplasare:

Acasă: Ar trebui să jucaţi cu presiunea fie pe atac sau normal deoarece atunci când joci pe propriul stadion ai un mic bonus. Dacă ai şi îmbunătăţit stadionul cu încălzirea gazonului în
această pagină , aceasta vă va oferi încă un mic avantaj deoarece aveţi gazonul perfect de-a lungul întregului sezon. Ambele aceste două avantaje ar trebui să vă convingă că este o idee bună să jucaţi în atac când aveţi meciuri acasă pentru a pune presiune pe adversar, chiar dacă acesta are o media a calităţii echipei un pic mai mare. Dacă totuşi este mult prea bun adversarul, puteţi încerca contra-atac.

În deplasare: La aceste meciuri trebuie un pic mai multă atenţie dacă alegeţi să jucaţi pe atac, din cauza motivelor menţionate mai sus. Jucaţi atac doar când media calităţii echipei proprii este mai mare decât a adversarului şi sunteţi sigur pe victorie. Dacă adversarul are stadionul cu gazon încălzit sau cu acoperiş iar transportul utilizat de echipa proprie nu este îmbunătăţit deloc, ar fi mai bine să alegeţi Normal sau Apărare.
 



Partea 1: Citirea şi înţelegerea raportului unui meci.....

 

Share on Facebook
This blogger owns the team CS Cizme Rupte. (TEAM:17072)
--JOKER-- wrote:
17:14 10/01 2011
picture

Foarte educative ambele parti, buna treaba ;), eu unu o sa tin cont de ele !

Zz00593590 wrote:
01:55 18/06 2011
picture

foarte bine!! respect

allxXx wrote:
15:21 22/06 2011
picture

ms mult

Tiberiu C-666 wrote:
04:59 04/07 2011
picture

super.multumesc!!!

goozoo wrote:
11:57 01/08 2011
picture

ms mult !!! de mare ajutor

Peptenar Bogdan wrote:
22:10 04/02 2012
picture

ms mult!:*

Misterteam wrote:
23:30 30/03 2012
picture

Merci!

laur77 wrote:
16:54 14/03 2014
picture

multa rabdare ai<<

iulian 110 wrote:
12:19 26/04 2014
picture

jos palaria

 

Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.