You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Creditele in ManagerLeague (23/01/2011 21:53)

Ce sunt creditele?

Creditele reprezintă ’valută forte’ în joc. Sunt indispensabile pentru echipele care vor să facă performanţă şi este bine să aveţi mereu cât mai multe la dispoziţie.

La înscrierea în joc se primesc 30 de credite cadou, apoi câte 15 credite la începerea fiecărui sezon nou plus bonusuri in urmatoarele două sezoane și al 5-lea și al 10-lea.   De ce avem nevoie de ele? Fiecare opţiune ’specială’ din joc costă credite: un meci amical jucat pe terenul propriu costă 2 credite (şi obţineţi bani din biletele vândute + atribute pentru jucători); anumite îmbunătăţiri ale stadionului costă bani+credite (dar obţineţi alte beneficii de pe urma acestora pe termen nelimitat ulterior); cumpărarea unui jucător fără echipă costă valoarea lui în bani +1 credit (dar, ales cum trebuie şi crescut corespunzător, acesta poate fi vândut ulterior pe mai mulţi bani, eventual şi pe credite); crearea cupelor particulare costă credite (aici puteţi decide dacă le faceţi ’gratuite sau nu), înscrierea în cupele care nu sunt ’gratuite’ costa bani +2 credite (banii de înscriere se obţin înapoi după primul meci, iar deja de la al doilea aveţi profit, iar câştigătorul cupei primeşte premiu în bani + credite). Alte opţiuni mai puţin importante costă credite, cum ar fi logo şi avatar pentru echipă şi manager sau schimbarea numelui sau pozei jucătorilor. Nu faceţi greşeala de a cheltui creditele pe astfel de ’mofturi la început.

Donarea creditelor şi prima achiziţie

O altă opţiune specială este donarea creditelor. Puteţi primi cadou de la alte echipe maximum 300 de credite/sezon şi/sau puteţi dona altor echipe alte maximum 300 de credite/sezon. Puteţi primi credite donate fără probleme dar ca să puteţi dona trebuie să fi cumpărat credite cu bani reali cel puţin o dată folosind opţiunea cumpără credite ȘI să fi jucat 30 de meciuri amicale in sezonul curent SAU sezonul trecut.. La prima cumpărare veţi primi 50% din numărul de credite gratuit bonus şi, pe lângă posibilitatea deblocată de a dona credite, primiţi realizarea 'I fed Spinner' şi scăpaţi de reclamele laterale din joc. Prima achiziţie datorită, sau din cauza, bonusului de 50% trebuie aleasă cu grijă: dacă aveţi posibilitatea, folosiţi opţiunile de cumpărat 200 de credite pentru care veţi primi bonus de 100 de credite. Opţiunile de cumpărare cu paypal sau card sunt mai avantajoase pentru ML decât cea prin SMS deoarece comisioanele plătite sunt mai mici (operatorii de telefonie mobilă nu au milă). Deci analizaţi cu atenţie posibilităţile proprii şi opţiunile de cumpărare de credite şi alegeţi varianta care vă este cea mai uşoară şi cea mai avantajoasă dar reţineţi faptul că prima achiziţie contează foarte mult şi că la cumpărarea prin SMS doar o mică parte din sumă ajunge efectiv la proprietarii jocului. Înainte de a trimite SMS citiţi, vă rog, acest topic şi verificaţi dacă aţi înţeles exact ce mesaj la ce număr trebuie trimis.

Cât mă costă un credit?

Indiferent de opţiunea de cumpărare aleasă, un credit costă cam 12,5 cenţi sau 50 de bani (dacă îi cumpăraţi din România). Probabil vă întrebaţi de ce nu se oferă o reducere pentru achiziţia mai multor credite deodată. Aceasta este o chestiune analizată cu atenţie de către creatorii jocului şi concluzia la care s-a ajuns a fost că nu este bine să încurajăm managerii să cumpere mai multe credite decât ar avea nevoie, este totuşi un joc iar tacticile clasice de încurajare a consumului nu ar trebui utilizate în astfel de cazuri. Probabil acest lucru nu este benefic pentru proprietarii jocului, dar, cu siguranţă, vine în ajutorul managerilor când vine vorba de cheltuit bani reali pe lucruri care nu sunt cu adevărat necesare. La fel este şi limita de conversie de 300 de credite/sezon şi cea de donaţii de 300 de credite/sezon, o încercare de a limita posibilitatea cumpărării ’performanţei cu bani reali. Astfel se asigură un echilibru între echipele care au posibilitatea şi cumpără credite regulat şi cele care nu au posibilităţi materiale dar compensează prin dezvoltarea capabilităţilor manageriale mai bune şi un pic mai mult timp petrecut pe pagina de amicale.

Am nevoie de credite acum!

În caz de urgenţă puteţi folosi opţiunea din joc de a converti bani în credite şi invers. Această opţiune nu este recomandat a se folosi în mod uzual deoarece ’cursul de schimb este foarte dezavantajos. Dacă aveţi credite şi aveţi nevoie de bani ieşiţi mai câştigaţi dacă alegeţi să jucaţi un meci amical pe terenul propriu (dacă aveţi un stadion crescut pe la 25.000 de locuri puteţi obţine cam 300.000$/amical) spre deosebire de conversie care vă oferă doar 250.000$/credit. Iar dacă aveţi nevoie urgent de un credit sau două, conversia cere 1.250.000$ pentru 1 credit, ceea ce este extrem de dezavantajos (unii folosesc această opţiune pentru a scăpa de taxe, dar eu nu recomand această variantă). Decât să ajungeţi în situaţia de a avea nevoie urgent de credite, mai bine vă păstraţi un anumit număr de credite sub care să nu treceţi decât în cazuri speciale. Mai bine săriţi o etapă de meciuri amicale dacă nu mai aveţi timp destul pentru a prinde amicale la liber.

Am prea multe credite!

Puţini sunt managerii care pot spune că au prea multe credite. Dar nu e imposibil, unii dintre cei care au citit tutorialul de afiliere vă pot confirma acest lucru. Puteţi planifica să jucaţi toate amicalele pe terenul propriu pentru a strânge o suma de bani (60 de mil sau mai mult sunt mereu folositori), puteţi negocia achiziţia de superjucători cu un aport de credite, puteţi organiza în fiecare săptămână cupe gratuite care să vă aducă alţi bani şi mai multe trofee. Puteţi redenumi proprii jucători şi să le puneţi poze personalizate sau să le schimbaţi numerele de pe tricouri. Când, în sfârşit, aţi transformat 300 de credite în bani puteți modifica pozele din profilul managerilor adverşi (pe asta am evitat s-o subliniez până acum) chestie amuzantă pe care o puteți face și anonim.

Nu pot cumpăra credite

Nu-i problemă dacă nu puteţi cumpăra credite. După cum ziceam mai sus, jocul este făcut în aşa fel încât se poate face performanţă şi fără să cumpăraţi credite. Exemplul cel mai bun este echipa care a câştigat de două ori cupa Champions League deşi nu a cumpărat credite decât o singură dată, pentru deblocarea opţiunii de donare credite. Dacă citiţi tutorialul de afiliere puteţi găsi metode uşoare de a face rost de creditele necesare pentru a juca cele 100 de amicale pe sezon. Şi nu uitaţi că cele 15 credite gratuite pe care le primiţi în fiecare sezon ar trebui să facă parte din rezerva de urgenţă pentru îmbunătăţirea stadionului şi pentru cumpărarea jucătorilor fără echipă.

 

 

 

Vreau sa ajung campion!

 

Nu uita acest obiectiv. Dar, de asemenea, nu uita de celelalte obligaţii din viaţa reală, şcoala, examenele, serviciul, familia sunt de mii de ori mai importante decât rezultatul meciului de la 4 dimineaţa!!

 

Multa baftă şi fair play!


Share on Facebook
This blogger owns the team CS Cizme Rupte. (TEAM:17072)
Burebista - cocordel wrote:
07:33 24/01 2011
picture

Adevarata e vorba aia din batrani: "cine n-are credite, sa-si cumpere!" :D 

Dar si cealalata e adevarata: "ce-i prea mult - strica"

Eu unul va recomand sa fiti cat mai cumpatati si sa urmati exemplul porcusului.

Dar totusi, decat sa dat bani pe tigari si alte prostii mai bine cumparati o sinura data macar 30 de credite, bineinteles, asta daca jocul va aduce vreo satisfactie.

Sa jucati bine!

titi123 wrote:
08:53 21/02 2011
picture

Daca nu  cumperi credite nu poti sa faci performanta. Nu poti sa joci 3 ani ca sa ajungi in D1. Orcum nu e ca trebuie sa cumperi sute de credite dar 30, 40 pe sezon nu strica

jijikent wrote:
09:13 21/02 2011
picture

titi, e scris un pic mai sus: "jocul este făcut în aşa fel încât se poate face performanţă şi fără să cumpăraţi credite. Exemplul cel mai bun este echipa care a câştigat de două ori cupa Champions League deşi nu a cumpărat credite decât o singură dată, pentru deblocarea opţiunii de donare credite."

titi123 wrote:
10:30 21/02 2011
picture

ca sa faci "performanta " trebuie sa faci 200 amicale, cantonamentele, cupe partculare? De unde credite? Daca ajungi dupa 20 de sezoane sa castigi liga in acel moment  primesti ceva credite.sa reusesti performantele lui porcusor nu te ajuta nici toate creditele din lume.  

Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.