You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Efectele si defectele alcoolului (06/11/2009 10:52)


 Articolul complet este aici (click pe imagine):

Deci, betivii mosului, m-am gandit sa va spun o poveste despre ce veti pati cand veti fi mari. E foarte populara parerea cum ca alcoolul dauneaza grav sanatatii, ba chiar unii militeaza impotriva consumului sau de orice fel. Nu vreau sa va plictisesc cu prohibitia si alte porcarii pe care le-a inregistrat istoria, dar am zis ca cica ar fi bine sa cunoasteti care sunt efectele reale ale licorilor pe care le introduceti in stomac. Nu sunt pareri avizate de vreun medic sau vreun nutritionist, iar multe dintre concluzii sunt doar presupuneri semi-verificate, dar cu sanse mari sa fie adevarate.

La vederea alcoolului, pietrele de la rinichi o iau la fuga. Alcoolul este diuretic si, astfel, ajuta la evacuarea masiva a lichidelor din organism, “spaland” rinichii. Conditia pentru asta este hidratarea suficienta, adica dupa ce te-ai deshidratat oleaca de la 2-3 beri, asteapta eventual pana iti trece ameteala si apoi umple-ti stomacul cu lichide nealcoolice, de preferinta fara cofeina (si ea un diuretic mai slab). Efectul legat de pietre este similar si in cazul bilei (fierea, aia verde si amara); cauzele nu le cunosc si nici nu m-au interesat. Acelasi efect il are ceaiul de codite de cirese si castravetele crud.

 Alt efect benefic, util mai ales varstnicilor, este cresterea colesterolului “bun” (HDL), ceea ce duce la fluidizarea sangelui si la scaderea riscului bolilor de inima. Daaar, sa nu uitam ca varstnicii au un organism mult mai subred, ficatul mult mai obosit, ceea ce nu ma indeamna sa recomand alcoolul acestei categorii de varsta dincolo de nivelul “ocazional”. Acelasi efect il au rosiile, uleiul de masline si alte substante nealcoolice, asadar iarasi nu e obligatoriu sa bei.

Berea si vinul contin o serie de substante nutritive. Daca sunt consumate in cantitati reduse, aceste bauturi vitaminizeaza si mineralizeaza organismul. Berea contine vitamine din complexul B, asemenea oricarui aliment ce are ca stramos cerealele, iar vinul contine toata bunatatea strugurilor. Cat despre vin, exista asa-numitul “paradox francez” ce consta in faptul ca mirificii cetateni ai acestui popor sufera rar de boli de inima, cu toate ca dieta lor este bogata in grasimi saturate (ale caror efecte constau tocmai in grabirea aparitiei problemelor de inima). Consumul de vin pare sa contribuie la aceasta situatie, in special cel rosu avand proprietati pozitive in acest sens, dar si strugurii negri (eventual sub forma de must) au acelasi efect.

Mai trebuie citate scaderea riscului de diabet si de reumatism, aceasta ultima chestiune fiind datorata cresterii densitatii mineralelor din oase, in special la persoanele peste 45 de ani.

Continuarea o gasiti pe 

 

Ultimul articol: berarii.ro

Share on Facebook
This blogger owns the team CS Cizme Rupte. (TEAM:17072)
jijikent wrote:
11:04 20/11 2009
Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.